Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henriko Daktaro byla: laukiama Jono Bielskio liudijimo

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį toliau nagrinės keliomis žmogžudystėmis kaltinamo Henriko Daktaro ir jo bendrų bylą. Laukiama atvykstant liudyti vieno iš Kauno mafijos tėvu laikomo Jono Bielskio.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

H. Daktaro byla Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama nuo praėjusių metų gegužės. Byla apima apie dvidešimt nusikaltimų, tarp jų šešios žmogžudystės, turto prievartavimas, plėšimas, dokumentų klastojimas, neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais ir kt. Posėdžiuose dalyvauja šešiolika kaltinamųjų.

Su grupuote siejamos šešios žmogžudystės – Rimanto Ganusausko-Mongolo, Roberto Borcherto, Arvydo Mučinsko, Vladimiro Seneckio, verslininko Sigito Čiapo ir jo vairuotojo Vinco Varno.
H.Daktaras, kurį laiką slapstęsis Bulgarijoje ir 2009-aisiais pargabentas į Lietuvą, neigia nusikaltimus. Jis ne kartą pabrėžė, kad dalis žmogžudysčių įvykdytos tuomet, kai jis kalėjo.
Teismas vis laukia vieno svarbaus liudininko – Jono Bielskio. Jis jau anksčiau kviestas liudyti, tačiau į teismą neatvyko.

Su nusikalstamu pasauliu siejamas J.Bielskis, pravarde Senelis, prieš kelerius metus sulaužė mafijos tylėjimo įžadus ir 2005-aisiais ėmė bendradarbiauti su teisėsauga. Teigiama, kad būtent jis atskleidė kai kuriuos su H.Daktaro grupuote siejamus nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius