-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henriko Daktaro pusbrolis paleistas teismo salėje

Kauno apygardos teismas paskelbė, kad nutraukia Gintauto Liutavaro Kazlausko bylą dėl daugiau kaip prieš 15 metų įvykdytos žmogžudystės. Netikėtas bylos posūkis sukrėtė anuomet sūnaus netekusią motiną. Savo ruožtu Henytės pusbrolis G.L.Kazlauskas iškart pareiškė, kad ruošiasi vėl emigruoti iš Lietuvos.
Gintautas Kazlauskas Liutavaras
Su „daktarais“ siejamas kaunietis Gintautas Liutavaras Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su „daktarų“ gauja siejamas Gintautas Liutavaras Kazlauskas buvo kaltinamas prisidėjęs prie žiauraus Roberto Borcherto, pravarde Karabasas, nužudymo 1997 m. sausio 25 d. „Vilijos“ („Villulos“) restorane Kaune. Nužudytasis taip pat siejamas su nusikalstamu pasauliu.

Nukentėjusiąja pripažinta Roberto Borcherto sutuoktinė buvo prašiusi bylą nagrinėti jai nedalyvaujant.

Teisiamasis savo kaltę šioje byloje visą laiką neigė. Henytės pusbrolio G.L.Kazlausko teigimu, teisėsaugos nemalonę jis užsitraukė tik dėl giminystės su H.Daktaru.

G.L.Kazlauskas kaltintas tuo, kad 1997 m., veikdamas kartu su „daktarų“ gaujos nariais, užpuolė nukentėjusįjį restorano-pramogų ir poilsio komplekso patalpose, sudavė daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, medinėmis kėdėmis, jų dalimis į įvairias kūno vietas.

Vėliau išvilkę R.Borchertą iš patalpų ir patalpinę į automobilio saloną, egzekucijos dalyviai nuvežė ji į mišką, kur kartu ir pakaitomis sudavė nukentėjusiajam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, buteliu, peiliu ir medinėmis sulūžusių kėdžių dalimis į įvairias kūno vietas, smaugė virve, vilko ledu ir asfaltu. Taip žiauriai kankindami jie nužudė vyrą.

Iki šiol teisėsaugininkams įkliuvo dar ne visi. Pats „daktarų“ gaujos vadeiva Henrikas Daktaras dėl šio nužudymo yra išteisintas.

G.L.Kazlauskas buvo sulaikytas Londone ir perduotas Lietuvos teisėsaugos pareigūnams.

Konvojaus pareigūnų penktadienį į teismo salę atvestas kaltinamasis krepėsi į prokurorą su prašymu nuimti antrankius. Prokuroras atsakė, kad šis klausimas turėtų būti skirtas ne jam, tai nuo jo nepriklauso.

Kauno apygardos teismas išnagrinėjęs bylą nutarė kaltinamajį paleisti teismo salėje dėl įrodymų trūkumo. Nors teisėjas ir teigė, kad yra kitų kaltinimų dėl nusikalstamų veikų, tačiau joms jau suėjęs senaties terminas, todėl jos negali būti svarstomos.

Teisme nuosprendžio klausiusi nužudytojo R.Borcherto mama, po teismo priėjusi prie kaltinamojo, pasakė, kad nužudžius sūnų reikia nužudyti ir jo mamą, nes sūnaus jau nėra, o mamai tenka ir toliau gyventi su skausmu dėl netekties. Po šių žodžių moteris paliko teismo pastatą.

Gintautas Kazlauskas Liutavaras
Gintautas Kazlauskas Liutavaras

Išėjęs iš teismo salės G.L.Kazlauskas džiaugėsi ir dėkojo, kad Lietuvos teismai laikosi įstatymų. Vyras teigė, kad tikėjosi išteisinamojo nuosprendžio. „Aš negaliu nieko pakomentuoti, nes teismas dar nepasibaigęs ir nežinau, ko dar galiu tikėtis“, – sakė vyras.

Pažadėjęs susitvarkyti dokumentus G.L.Kazlauskas teigė išvyksiąs iš Lietuvos: „Nežinau, ar tai bus Anglija, Prancūzija, Kanada ar dar nors, bet aš esu pakankamai išsilavinęs žmogus ir galiu sau tai leisti“, – pokalbį baigė G.L.Kazlauskas.

VIDEO: G.L.Kazlauskas paleistas teismo salėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius