Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į 2019 m. pagamintus „Audi“ ir „Mercedes“ dzūkų pareigūnai žvelgė rūsčiai: abu vairuotojus išlaipino

Varėnos pasieniečiai sulaikė tris, įtariama, vogtas itin brangias transporto priemones.
Sulaikytas vogtas automobilis
Sulaikytas vogtas automobilis „Audi A8“ / VSAT nuotr.

Sienos ruožą su Baltarusija ir Lenkija kontroliuojantiems Varėnos rinktinės pasieniečiams įkliuvo trys įtartinos transporto priemonės – vilkiko puspriekabė ir du naujutėliai lengvieji automobiliai.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai sulaikė, įtariama, Lenkijoje vogtą vilkiko puspriekabę, šiemet pagamintą „Mercedes-Benz E“, ieškotą Prancūzijoje, ir naujutėlį Vokietijos teisėsaugininkų ieškotą automobilį „Audi A8“.

Penktadienį Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų kontrolės punkte patikrino į Baltarusiją vykusį Lietuvoje registruotą vilkiką „Volvo“ ir puspriekabę „Kaessbohrer“. Pastaroji cisterna buvo pažymėta lenkiškais registracijos numeriais. Kontrolės metu paaiškėjo, kad puspriekabės, kuri, įtariama, yra vogta, paieška paskelbta Lenkijoje.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, vairuotojas po apklausos paleistas. Puspriekabė saugoma Vilniaus rinktinėje.

VSAT nuotr./Sulaikyta vogta puspriekabė
VSAT nuotr./Sulaikyta vogta puspriekabė

Antrą įtartiną automobilį Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai sulaikė ties Lazdijų rajono savivaldybės Akmenių kaimu. Penktadienį patikrinus čia sustabdytą 2019 m. laidos „Mercedes-Benz“ klasės automobilį, kuris buvo pažymėtas Prancūzijos registracijos numeriais, nustatyta, jog jo kaip pavogto ar neteisėtai nusavinto paieška paskelbta Prancūzijoje.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas. Prie „mersedeso“ vairo sėdėjęs 36 metų Rusijos pilietis iš pradžių buvo sulaikytas dviem paroms, o savaitgalį teismas leido jį suimti vienam mėnesiui. Automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

VSAT nuotr./Sulaikytas vogtas MB automobilis
VSAT nuotr./Sulaikytas vogtas MB automobilis

Dar vieną, įtariama, vogtą transporto priemonę Kalvarijos pasieniečiai sulaikė sekmadienį. VSAT pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė automobilį „Audi A8“ vokiškais registracijos numeriais.

Patikros metu paaiškėjo, kad 2019 m. pagaminta transporto priemonė yra ieškoma Vokietijos pareigūnų. Be to, nustatyta, kad „Audi A8“ vairavęs 39 metų Lenkijos pilietis neturėjo teisės sėsti prie vairo. Už tai jam skirta 300 eurų bauda.

Po apklausos vairuotojas ir kartu vykęs jo tautietis dviem paroms uždaryti į areštinę. Automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje, o tolesnes įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėję Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius