Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į areštinę uždaryti du Pagėgių policininkai ir buvęs jų kolega

Dar 2008 m. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečių pradėta tirti kontrabandos byla ketvirtadienį išsirutuliojo iki įtarimų pareiškimo esamiems ir buvusiems policininkams, VSAT pareigūnams bei dar dviem asmenims.
Antrankiai
Antrankiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, 2008 m. birželį ties Šilutės rajono Girininkų kaimu gausios VSAT pareigūnų pajėgos surengė kontrabandininkų gaudynes. Operacijos metu į pagalbą buvo pasitelktas Aviacijos rinktinės sraigtasparnis. Pareigūnai užfiksavo, kaip Nemunu iš Kaliningrado srities yra plukdomas kontrabandinių cigarečių krovinys. Lietuvos krante jo laukė grupė asmenų bei du specialiai paruošti Subaru markės automobiliai.

Sulaikymo metu pasieniečiams įkliuvo ir automobiliai, ir beveik 11 tūkst. pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų, ir didelė grupė su šiuo kroviniu siejamų asmenų.

Šiuo metu ši kontrabandos byla, kurioje įtarimai pareikšti 15 Tauragės apskrities gyventojų, perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Tirdami šį išaiškintą kontrabandos gabenimo atvejį VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai nustatė aplinkybių, dėl kurių iš šio ikiteisminio tyrimo buvo išskirtas ir pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas net pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Šį ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos ir Ikiteisminio tyrimo skyrių pasieniečiai vykdo kartu su Kriminalinės policijos biuro, Pagėgių policijos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnais.

Tyrimo metu buvo nustatyta grupė įtariamųjų.

Ketvirtadienį keturiems Tauragės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Pagėgių policijos komisariato Viešosios tvarkos poskyrio kelių policijos grupės pareigūnams buvo įteikti pranešimai apie įtarimus. Taip pat pranešimai apie įtarimus įteikti už pareigūno vardo diskreditavimą iš vidaus reikalų sistemos atleistam buvusiam Pagėgių policininkui, vienam esamam ir vienam buvusiam Pagėgių rinktinės pareigūnams ir dar dviem asmenims, kurie įtariami papirkę policijos pareigūnus bei bendrininkavę klastojant dokumentus.

Ketvirtadienį du tebedirbantys Pagėgių policininkai ir vienas buvęs jų kolega buvo dviem paroms uždaryti į areštinę.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdybos pareigūnai atlieka tolimesnius procesinius veiksmus.

2008 m. birželį sulaikytos įžūlios kontrabandininkų grupuotės branduolio nariai neatsisakė savo veiklos ir pasitelkę naujų pagalbininkų mėgino tęsti šį „verslą“.

Pernai rugsėjį VSAT pareigūnai išaiškino dar vieną atvejį, kai ši kiek pakeitusi savo sudėtį gruopuotė bandė į Lietuvą atgabenti kontrabandinių rūkalų. Tąkart Šilutės rajono Juknaičių seniūnijoje pareigūnai stabdė įtartiną automobilį Audi 100. Jis nuo sienos važiavo į Lietuvos teritorijos gilumą. Vairuotojas spruko.

Maždaug už kilometro automobilis staiga sustojo, o iš po jo variklio dangčio ėmė veržtis liepsna. Pareigūnai spėjo iš liepsnojančio automobilio ištraukti kelias dėžes su cigaretėmis, tačiau liepsnos jau buvo persimetusios ir į saloną. Vairuotojas, įtariama, specialaus įtaiso pagalba padegęs mašiną, prieš tai jau buvo pabėgęs.

Ja buvo gabentas kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“ ir „Saint George“ krovinys sudegė.

Atliekant tyrimą dėl šio įvykio įtarimai yra pareikšti 10 Tauragės apskrities gyventojų. Vienas iš organizatorių praėjusią savaitę buvo suimtas 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius