-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į atvirą Baltijos jūrą dreifuojančioje sugedusioje valtyje – penki žmonės

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras dirigavo jūroje gedimą patyrusios valties įgulos gelbėjimo operacijai.
Gelbėjimo operacija
KJP patrulinis laivas P32 „Sėlis“ / Srž. A. Vitkausko ir KJP archyvo nuotr.

Gegužės 4 d. pavakare po 16 val. Lietuvos kariuomenės (LK) Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) gavo pranešimą, kad jūroje 6,6 jūrmylės (12 kilometrų) nuo kranto ties Būtingės naftos terminalu dreifuoja variklio gedimą patyrusi motorinė valtis LK7344 su 5 keleiviais.

JGKC budėtojui telefonu susisiekus su valties savininku, gauta informacija, kad valtyje esančių žmonių gyvybei ir sveikatai grėsmės nėra, tik yra sugedęs valties variklis ir jo suremontuoti neįmanoma. JGKC budėtojas sugedusios valties savininkui perdavė netoli įvykio vietos tuo metu buvusio vilkiko „Sol Tengiz“ kapitono kontaktus. Tačiau sugedusios valties savininkui nepavyko susitarti su vilkiko „Sol Tengiz“ kapitonu dėl valties partempimo į krantą.

Situacija ėmė keistis vakare, artėjant tamsiam paros metui. 20.45 val. sugedusios valties savininkas kreipėsi JGKC prašydamas į krantą evakuoti valties keleivius, nes valtis pamažu pradėjo dreifuoti į jūrą.

Gedimą patyrusios valties keleivių evakavimui JGKC pasitelkė Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnį, kuris apie 21 val. atskridęs į įvykio vietą, iš valties nukėlė keturis keleivius. Valties savininkas atsisakė palikti valtį. Išgelbėti valties keleiviai buvo nuskraidinti į Nemirsetos Paieškos ir gelbėjimo postą.

Nors Žmonių paieškos ir gelbėjimo darbų paieškos ir gelbėjimo rajone planas nenumato gelbėti asmenų turtą, tačiau siekiant padėti į keblią ir pavojingą situaciją patekusiam valties savininkui į jūrą buvo išsiųstas Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P32 „Sėlis“, kuris prie sugedusios valties atvyko apie 23 val.

Karinis laivas sugedusią valtį ir jos savininką į Klaipėdos uostą pargabeno gegužės 5 d. pusvalandis po vidurnakčio.

Gedimą patyrusi valtis buvo prišvartuota Kruizinių ir karo laivų krantinėje. Gedimą patyrusios valties keleivių gelbėjimo operacija buvo baigta. Siekiant ištirti įvykį valties savininkas buvo perduotas Karo policijos žinion. Valtį savininkui ketinama perduoti šiandien po pietų, rašoma ketvirtadienį paviešintame pranešime, kurį parengė Karinių jūrų pajėgų štabo civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus N9 vyresnysis specialistas seržantas Audrius Vitkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius