-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į avariją Kaune papuolę paramedikai save vadina sėkmės kūdikiais: „Per keletą sekundžių patys tapome pacientais“

Šeštadienio vakarą Kauno Savanorių prospekte įvyko avarija: susidūrė į iškvietimą skubėjusi „greitukė“ bei „Opel“. Po smūgio greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilis vertėsi ant šono, nukentėjo vairuotojas. Pirmadienį Kauno rajono GMPS komandos vadovė Inga feisbuke pasidalijo emocijomis, užplūdusiomis įvykio metu ir po jo.
Avarija Kaune
Avarija Kaune

„Mes tai vadiname sėkmės istorija, nes likome gyvi... Kasdien skubame jūsų gelbėti – tik kartais ir mums nepasiseka... O prieš smūgį – GMP automobilio greitis, užfiksuotas kontrolės sistemoje – 23 km/val.“, – pasakojimą pradėjo komandos vadovė Inga.

Pasak jos, buvo eilinis šeštadienis. Kauniečiai ilsėjosi po darbo savaitės, o paramedikai, gavę pagalbos šauksmą, dirbo ir skubėjo pas pacientus, siekdami viską atlikti maksimaliai greitai ir profesionaliai.

„Ir šis kartas buvo vienas iš daugelio, kai skubėjome pas staiga sunegalavusį pacientą, važiuodami dėliojomės komandinius veiksmus, kaip tinkamai suteikti pagalbą.

Savanorių prospektas – į Ramučių gyvenvietę skubam su švyturėliais ir garso sirenomis. Šviesoforai, automobiliai, pasivaikščioti išėję žmonės... Sankryžos, ties jomis pristabdom, dairomės, bet skubam. Vienoje iš sankryžų apsidairome, tuščia, didinam greitį ir staiga matom į mus atvažiuojantį automobilį“, – pasakojimą tęsė įvykių dalyvė.

Toliau veiksmas, pasak Kauno rajono GMPS atstovės, vystėsi žaibo greičiu. Pamatę artėjantį automobilį, komandos nariai susižvalgė ir garsiai suriko „dabar kals“. Tuomet įvyko smūgis. „Greitukė“ vertėsi ant šono, čiuožė.

„Nesupranti, kas vyksta, matai išsigandusį kolegos veidą tarp žyrančių šukių. Emocijos nenusakomos, sustingusios mintys. Mes – ant šono, o sirena vis dar kaukia, kaukia... Girdime balsus – greičiau, dūmai... Kaip pro mediko pusę išlipome, tikrai nepamename, bet tai įvyko žaibiškai, suveikė savisauga. Nuo automobilio šono iki žemės nučiuožėm stogu. Tik mūsų patyrusio vairuotojo dėka, siekiant išvengti smūgio, GMP automobilis staigiai buvo pasuktas į šoną. Pavyko tiek, kad smūgis teko ne tiesiogiai mediko vietai, o į automobilio galą, tačiau vis tik šis susidūrimas baigėsi automobilio apvirtimu ant šono“, – teigė Inga.

Netrukus į įvykio vietą atvyko policija, gaisrininkai, kolegos medikai. Mintys susijaukė, jas jaukė ir triukšmas, sirenos. Paramedikų komanda suprato, kad liko gyvi, nors kiek ir „apsidaužę“. Iš didelio patiriamo streso jiems buvo net sunku suvokti, skauda ką, ar ne.

„Per keletą sekundžių mes patys tapome pacientais, kolegos mus nuvežė apžiūrai į skubios pagalbos skyrių. Lūžių nesimato, vykstam namo pailsėti ir atsigauti. Tokie įvykiai tik dar kartą mums visiems primena, kokie turime būti budrūs. Žmonės, labai prašome, praleiskit greitąją, būkit atsakingi ir jūs. Tai toks tas mūsų darbas – patys pasirinkom“, – pranešimą užbaigė Kauno rajono GMPS atstovė.

15min primena, kad ši avarija netoli prekybos centro „Rimi“ įvyko apie 19 valandą 40 minučių. Jos metu susidūrė lengvasis automobilis „Opel Zafira“ ir greitosios pagalbos automobilis.

Po susidūrimo greitoji apvirto ant šono. Medikų pagalbos prireikė jos vairuotojui. Dėl ko įvyko avarija ir kas dėl jos kaltas, aiškinasi policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius