-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 22 /12:18

Seimo nario Vytenio Andriukaičio automobilis susidūrė su briedžiu

Penktadienio vakarą į avariją pateko Seimo narys, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis, pranešė Policijos departamentas. „Neįsivaizduojama, kad likau gyvas... Reikia eiti į Aušros Vartus ir melstis“, – po avarijos neatsigauna parlamentaras.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Maksimo/15min.lt skaitytojo nuotr.

Policija informuoja, kad parlamentaras į avariją pateko penktadienį, apie 22.30 val., kelio Vilnius-Panevėžys 15-ajame kilometre. V. P. Andriukaičio vairuojama „Škoda Octavia“ atsitrenkė į staiga į kelio važiuojamąją dalį išbėgusį briedį, kuris po smūgio krito ir jį kliudė iš paskos važiavęs automobilis „Mazda 6“, vairuojamas P. D. (gimusio 1935 m.).

Pranešime rašoma, kad V. P. Andriukaitis dėl stuburo juosmeninio slankstelio lūžimo gydomas ambulatoriškai. Briedis žuvo.

V. P. Andriukaitis teigė gyvas likęs tik per stebuklą, mat smūgio būta tokio stipraus, kad iš „Škodos“ beveik nieko neliko, rašo delfi.lt.

15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr. /Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis
15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr. /Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis

„Esu laimingas iš esmės. Nes likau gyvas. Buvo ypatingai sudėtinga situacija. Mes važiavome keturios ar penkios mašinos viena paskui kitą, pirma juosta. Prieš mane važiuojanti mašina, koks 100 metrų tarp mūsų buvo, darė tokį keistą manevrą. Aš irgi paskui ją. Ir staiga į mane griūna briedis. Pasirodo, pirma mašina jį kliudė, jis kažkaip turbūt apdujo ir ant mano mašinos viskas įvyko“, – portalas cituoja Seimo narį.

Jis teigė važiavęs apie 90-110 km/val. greičiu. Esą smūgis turėjo būti mirtinas, mašina visiškai sudaužyta, tačiau per stebuklą mažiausiai nukentėjo vairuotojo vieta.

„Tris kartus verčiausi. Visiškai. Nieko neliko iš mašinos. Čia neįsivaizduojama, kad likau gyvas ir be didesnių traumų. Reikia eiti į Aušros Vartus ir melstis, – delfi.lt cituoja V. P. Andriukaitį. – Briedis užkrito per vidurį, kaip veidrodėlis kabo, ir į tą sėdynę, kur būtų sėdėjęs keleivis. Tas viskas deformavosi, o mano vieta liko mažiausiai deformuota.“

15min.lt dėkoja skaitytojui Maksimui, atsiuntusiam iš įvykio vietos nuotraukų, kurių jautresniems asmenims žiūrėti nepatartina.

Kas po susidūrimo su briedžiu liko iš Seimo nario automobilio „Škoda Octavia“, galite pamatyti 15min.lt fotoreporterio Luko Balandžio nuotraukų galerijoje.

Buvote įvykio vietoje, turite nuotraukų? Pasidalinkite jomis 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius