Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Baltarusiją neišleistas kaunietis neteko savitvardos

Pasieniečių neišleistas į Baltarusiją kaunietis Medininkų punkte paliko savo automobilį ir be VSAT pareigūnų leidimo bandė pasišalinti iš patikros vietos.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad ketvirtadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusį lengvąjį automobilį Mercedes Benz. Jį vairavęs 35 metų kaunietis pateikė tvarkingus asmens dokumentus, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad ant automobilio uždėti prekiniai numeriai. Tokius numerio ženklus išduoda automobilį pardavusios įmonės. Jie yra skirti automobiliu važinėti tik Lietuvoje ir galioja ribotą laiką – iki transporto priemonės įregistravimo bei nuolatinių numerio ženklų gavimo.

Sužinojęs, kad su tokiais numeriais vykti į Baltarusiją draudžiama, kaunietis prarado kantrybę ir mėgino nuimti numerius. Kai to jam nepavyko padaryti, įsiaudrinęs vairuotojas paliko automobilį likimo valiai, be pasieniečių leidimo pasišalino iš tikrinimo vietos ir priešinga eismo juosta pėsčiomis patraukė į atgal Lietuvos teritorijos gilumą.

VSAT pareigūnai vyrą sustabdė ir grąžino į pasienio kontrolės punktą. Karštakošiui kauniečiui už Pasienio kontrolės punktų taisyklių pažeidimą buvo pradėta administracinės bylos teisena bei įteiktas šaukimas atvykti į jos nagrinėjimą.

Tuomet automobilis buvo grąžintas vairuotojui. Jam pasieniečiai darsyk priminė pasirūpinti transporto priemonės registracijos numeriais, tinkančiais kelionėms į užsienį. Tuomet vyras iš punkto išvyko atgal, iš kur atvyko į Medininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius