Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 27 /16:22

Į dviratininkų šeimą Kaune įsirėžęs girtas motociklininkas išgirdo teismo verdiktą

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 33-ejų metų Igoriui Varaksinui, kuris balandžio 8 d. Kaune motociklu rėžėsi į dviratininkų šeimą. Eismo įvykio metu nukentėjo ir mažametė. Paaiškėjo, kad kaltininkas – girtas ir beteisis. Toks jis buvo sustabdytas ir mėnesį prieš šią avariją. Už šiuos nusikaltimus Igoriui skirta 1 700 eurų dydžio bauda ir 34 paros arešto.
Motociklu dviratininkus pratrenkęs vyras išgirdo nuosprendį
Motociklu dviratininkus pratrenkęs vyras išgirdo nuosprendį / 15min fotomontažas/ 15min ir „Kur stovi policija Kaune" nuotr.

„Bus, kaip bus“, – paklaustas, kokio sprendimo tikisi, prieš žengdamas į teismo salę patikino I.Varaksinas.

Laisvėje su uždėta apykoje teismo sprendimo laukęs kaunietis kaltintas tuo, kad 2018 m. kovo 27 d. apie 17 val. 26 min. Kauno V.Krėvės pr. pažeidė Kelių eismo taisyklių 14 punkto reikalavimus – vairavo automobilį „VW Golf“ neturėdamas teisės vairuoti, kai teisė vairuoti nebuvo įgyta, bei būdamas neblaivus, kai kraujyje nustatyta 1,65 promilės etilo alkoholio koncentracija.

Tokiais savo veiksmais I.Varaksinas buvo kaltinamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas). Už tai jam grėsė bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Kaune“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Kaune“/Įvykio vietoje

Negana to, neprabėgus nei dviem savaitėms, I.Varaksinas vėl sėdo girtas prie vairo. Šįkart – neregistruoto motociklo.

2018 m. balandžio 8 d. apie 14.35 val. Kauno Raudondvario pl. ir Antagynės g. sankryžoje jis pažeidė Kelių eismo taisyklių 14, 127, 226 punktų reikalavimus – būdamas neblaivus, kai kraujyje nustatyta 2,80 promilės etilo alkoholio, neturėdamas teisės vairuoti, kai teisė vairuoti nebuvo įgyta, vairavo neregistruotą motociklą KTM ir važiuodamas kryptimi link Raudondvario kaimo nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė savo vairuojamos transporto priemonės, dėl to apvirto bei trenkėsi į pakelėje stovėjusius bei žalio šviesoforo signalo laukusius pėsčiuosius G.P., E.P., mažametę V.P.

Ir anksčiau, prieš keletą metų, kaltinamasis už vairavimą išgėrus jau buvo baustas – tuomet jam skirtas areštas.

Ketvirtadienį teismas paskelbė verdiktą. I.Varaksinas pripažintas kaltu padaręs abu nurodytus nusikaltimus. Jam skirta 51 MGL (2 550 eurų) dydžio bauda bei 51 para arešto. Bausmę nuspręsta sumažinti trečdaliu – skirta 34 MGL (1 700 eurų) dydžio bauda ir 34 paros arešto. Ši bausmė subendrinta su dar 2017 m. lapkritį skirta ir neatlikta bausme (719 eurų bauda).

Tad galutinis teismo verdiktas – 3 400 eurų bauda ir 34 para arešto.

Teismas uždraudė I.Varaksinui vairuoti trejus metus – tai maksimalus terminas. Taip pat nuspręsta konfiskuoti nusikaltimo padarymo priemones – „VW Golf“ automobilį, 603 eurų vertės, bei motociklą. Tačiau automobilis priklauso kitam asmeniui – kaltininko draugui, tad iš I.Varaksino konfiskuoti 603 eurai bei krosinis motociklas.

Avarijos metu nukentėjusi šeima civilinio ieškinio byloje nepareiškė. Tiesa, už šios šeimos narių gydymo paslaugas Valstybiniam socialinio draudimo fondui ir Kauno teritorinei ligonių kasai I.Varaksinas turės atlyginti 623 eurus.

„Skiriant tokias baudžiamojo poveikio priemones siekiama užtikrinti visuomenės saugumą ir užkirsti kelią neblaiviems vairuotojams dalyvauti eisme“, – pažymėjo bylą išnagrinėjusi teisėja Živilė Bliūdžiuvienė.

Teisme I.Varaksinas pripažino savo kaltę, teigė, kad abu kartus buvo išgėręs alaus. O kai išgeria, taip jau nutinka, kad sėda prie vairo neblaivus. Teigė, kad ateityje stengsis nevartoti alkoholio. Šiuo metu jis dirba.

Nuosprendyje pažymima, kad baudą į valstybės biudžetą kaunietis turi sumokėti per 12 mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Priešingu atveju ji bus ieškoma priverstinai.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius