-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į gyvenamąjį namą šaudę marijampoliečiai atsakys teisme

Kauno apygardos prokuratūra baigė tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys marijampoliečiai kaltinami kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl chuliganiškų paskatų tyčia nužudę 25 metų marijampolietę bei pasikėsinę nužudyti 7 Marijampolės miesto gyventojus, iš jų du mažamečius. Dar vienas Marijampolės miesto gyventojas kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tyrimu nustatyta, kad ne vieną kartą teisti Marijampolės miesto gyventojai M.R., M.G. ir E.G. 2012 m. birželio 16 d. atvykę prie namo Marijampolės mieste, į gyvenamą namą, kuriame buvo 8 asmenys, paleido 26 šūvius iš itin galingų, pavojingų visuomenei ginklų – automatinio šaunamojo ginklo „Kalašnikov“ ir pistoleto kulkosvaidžio „Agram“. Nuo paleistų kulkų žuvo 25 metų marijampolietė bei buvo sužalota dar viena namo gyventoja.

Į kitus šešis namo gyventojus kulkos nepataikė. 

Prieš teismą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis stos ir Marijampolės miesto gyventojas D.K., perdavęs nužudymu bei pasikėsinimu nužudyti kaltinamiems asmenimis „Kalašnikov“ bei „Agram“ ginklus, jais šaudyti skirtus šaudmenis.
 
Visus kaltinamuosius, ginklus ir šaudmenis 2012 m. vasarą nustatė ir sulaikė pareigūnai. Trys asmenys teismo laukia suimti. 
 
Baudžiamasis kodeksas už tyčinį nužudymą bei pasikėsinimą nužudyti kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimą iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius