-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į išklerusį „Jaguar S-Type“ kontrabandininkas sukaišiojo 928 pakelius cigarečių

Šalčininkų rajono gyventojas beveik tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių gabeno automobilyje „Jaguar S-Type“ įrengtose slėptuvėse. Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai jį sulaikė prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, kur tokie kontrabandininkai pasieniečiams įkliūna nuolat.
Automobilyje „Jaguar S-Type“ įrengtose slėptuvėse aptiktos cigaretės
Automobilyje „Jaguar S-Type“ įrengtose slėptuvėse aptiktos cigaretės / VSAT nuotr.

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos pareigūnai pasienio su Baltarusija ruože, Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrinimui sustabdė automobilį „Jaguar S-Type“. Šis kelias yra vienintelis, kuriuo galima įvažiuoti ir išvažiuoti iš Dieveniškių kilpos, supamos Baltarusijos teritorijos.

„Jaguar S-Type“ vairavęs 25-erių Šalčininkų rajono gyventojas vyko iš Dieveniškių kilpos. Jis turėjo tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus. G.Žagunio užkardos pasieniečiams „Jaguar S-Type“ pasirodė įtartinas, todėl jie automobilį detaliam patikrinimui nuvarė į netoliese esančią savo užkardą.

Čia paaiškėjo, kad mašinos slenksčiuose ir jos galinėje dalyje po bamperiu yra įrengtos slėptuvės. VSAT pareigūnai iš jų ištraukė 928 pakelius cigarečių „Minsk Capital“ ir „NZ Gold Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

G.Žagunio užkardos pareigūnai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėjo administracinės bylos teiseną. Bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Pažeidėjui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir 2003 m. laidos „Jaguar S-Type“ konfiskavimas.

Po apklausos VSAT pareigūnai Šalčininkų rajono gyventoją paleido. Cigaretės ir „Jaguar S-Type“ saugomi G.Žagunio užkardoje.

Kelyje Dieveniškės–Šalčininkai pasieniečiai nuolat išaiškina panašių atvejų, kai asmenys iš Dieveniškių kilpos į Lietuvos gilumą bando gabenti kontrabandinius rūkalus. Vien šiemet šioje vietoje buvo sulaikyta 30 asmenų, kurie automobiliuose įrengtose slėptuvėse iš Dieveniškių kilpos vežė baltarusiškų rūkalų, pažymima VSAT atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius