Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į laisvę paleidžiamas kyšininkavimu įtariamas Lukiškių kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Vilius Šlaičiūnas

Prokurorai nusprendė nesikreipti į teismą dėl trijų Vilniuje sulaikytų kyšininkavimu įtariamų teisėsaugos pareigūnų.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo direktoriaus pavaduotojui Viliui Šlaičiūnui, jo žmonai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdybos tyrėja Ramunei Šlaičiūnienei bei buvusiam Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnui A.J. penktadienį skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, BNS pranešė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rita Dirsienė.

Operaciją trečiadienį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai, bendradarbiaudami su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais ir FNTT.

Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, minėti asmenys sulaikyti, kai, turimais duomenimis, veikdami bendrininkų grupėje reikalavo ir priėmė iš įtariamo asmens kyšį už pastarajam palankius procesinius sprendimus ikiteisminio tyrimo medžiagoje.

Tądien po pietų Lukiškėse apsilankė STT agentai, direktoriaus kabinete buvo atlikta krata.

Šiemet liepos 5 dieną įsigaliojus Baudžiamojo kodekso (BK) pakeitimams, kuriais buvo sugriežtintos bausmės už korupcinius nusikaltimus, BK 225 straipsnio antroje dalyje nurodyta nusikalstama veika, anksčiau laikyta apysunkiu nusikaltimu, šiuo metu laikoma sunkiu nusikaltimu, už kurį įstatymas numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

V.Šlaičiūnas kaip pavaduotojas buvo atsakingas už nuteistųjų socialinę reabilitaciją. Šias pareigas jis ėjo maždaug metus. Anksčiau jis yra ėjęs direktoriaus pavaduotojo pareigas Kalėjimų departamente, prieš tai vadovavo Sniego gatvėje buvusiai vadinamajai pareigūnų kolonijai.

V.Šlaičiūnas yra ne pirmas korupcija įtartas Lukiškių tardymo izoliatoriaus vadovo pavaduotojas.

2000-aisiais taip pat STT agentai Vilniuje sulaikė tuometinį Lukiškių kalėjimo viršininko pavaduotoją Sviatoslavą Bojariną ir kalėjimo moterų skyriaus operatyvinę darbuotoją Gražiną Damkauskienę.

Teismas nustatė, kad S.Bojarinas ir G.Damkauskienė iš nuteistos, bet vėliau išteisintos moters ir jos artimųjų reikalavo kyšio už bausmės išvengimą. Bylos duomenimis, nuo 1999 metų sausio iki 2000 metų balandžio per tris kartus tuometiniai Lukiškių pareigūnai iš viso paėmė 50 tūkst. litų.

Lukiškių pareigūnai buvo nuteisti kalėti po penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius