Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į lėktuvą Airijos lietuviai nešėsi 400 pakelių kontrabandinių cigarečių

Kauno oro uoste dirbantiems pasieniečiams eilinio patikrinimo metu įkliuvo Airijoje gyvenantys lietuviai vyras ir moteris, į lėktuvo saloną mėginę įsinešti 400 pakelių cigarečių.
Sulaikytos cigaretės
Sulaikytos cigaretės / VSAT nuotr.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Kauno oro uoste tikrino reisu į Dubliną ketinusių vykti keleivių dokumentus. Iš Lietuvos į šią šalį vykstantys asmenys VSAT pareigūnams turi pateikti galiojantį pasą arba asmens tapatybės kortelę, nes Airija netaiko Šengeno teisyno reikalavimų pasienio patikros procedūroms.

Kontrolės metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į vyrą bei moterį, kurie į lėktuvo saloną kaip rankinį bagažą ketino įsinešti du krepšius. Nors jie nustatytų dydžio bei svorio normų neviršijo, pora buvo paprašyta parodyti krepšių turinį.

Paaiškėjo, kad nuolat Airijoje gyvenantys lietuviai – 34 metų vyras ir 30 metų moteris – į lėktuvo saloną mėgino įsinešti po 200 pakelių cigarečių „Bond“ su rusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai abu sulaikytuosius, kurie šiuo reisu jau nebeišskrido, perdavė Kauno oro uosto muitininkams. Šie dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinių bylų teisenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius