-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lenkiją vykęs ukrainietis naudojosi svetimu dokumentu, nors pats turėjo tvarkingą pasą

Į Jungtinę Karalystę uždarbiauti vykęs ukrainietis pamėgino iš Lietuvos išvykti pasinaudodamas svetimu dokumentu. Užsieniečio kelionę netoli Lenkijos nutraukė Kalvarijos pasieniečiai.
Asmens dokumentas
Asociatyvi iliustracija / VSAT nuotr.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono savivaldybės Akmenių kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją vykusį mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“. Šia transporto priemone, pažymėta lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais, į Jungtinę Karalystę dirbti vyko grupė asmenų.

Vairuotojo ir daugelio keleivių pateikti asmens dokumentai buvo neprieštingi, tačiau VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į vieno vyro ištiestą lenkišką asmens tapatybės kortelę.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad dokumentas nėra suklastotas, tačiau kitam asmeniui priklausančia kortele pasinaudoti bandė 32-ejų Ukrainos pilietis. Nustatyta, kad užsienietis į Lietuvą atvyko legaliai: jis turėjo savo vardu išduotą pasą, kuriame buvo viza, suteikiantį teisę savininkui legaliai keliauti Europos Sąjungos erdvėje.

Pasieniečiai neleido ukrainiečiui tęsti kelionės. Jis buvo išlaipintas iš mikroautobuso ir po apklausos uždarytas į areštinę.

Kodėl Ukrainos pilietis nusprendė pasinaudoti svetimu dokumentu vykdamas iš Lietuvos į Lenkiją, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl šio fakto pradėję Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius