Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą gabenami Vakarų Europoje vogti automobilai

Savaitgalį pasieniečiai sulaikė dar du Prancūzijoje ir Belgijoje pavogtus 2007 m. laidos automobilius, gabentus į Lietuvą. Juos vairavę tauragiškis ir kaunietis buvo uždaryti į areštinę. Šiemet vogtų mašinų pasienyje sulaikoma dukart daugiau nei pernai.
Vogtas automobilis
Vogtas automobilis / VSAT nuotr.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai–Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį automobilį „Renault Scenic“. Mašiną prancūziškais numeriais vairavo 31-erių Tauragės gyventojas.

Tikrinamas pasieniečių vairuotojas pateikė kopijuotą automobilio registracijos liudijimą, kuris, kaip nustatė VSAT pareigūnai, priklauso kitam tos pačios markės automobiliui. Netrukus pasieniečiai nustatė, kad šis sustabdytas 2007 m. laidos „Renault Scenic“ nuo kovo 24 d. kaip vogtas yra ieškomas Prancūzijoje.

Sekmadienį toje pačioje vietoje Kalvarijos savivaldybėje Lazdijų rinktinės pasieniečiai sustabdė į Lietuvą įvažiuojantį „Volkswagen Touran“ lietuviškais numeriais.

Jį vairavęs dvidešimtmetis kaunietis neturėjo mašinos registracijos liudijimo. Vairuotojo durelių spynelėje pasieniečiai iškart pamatė laužimo pėdsakų.

Pagal automobilio duomenis VSAT pareigūnai nustatė, kad 2007 m. laidos „Volkswagen Touran“ nuo kovo 30 d. yra ieškomas kaip vogtas Belgijoje. Taip pat nustatyta, kad ant jo užkabinti lietuviški numeriai Lietuvoje yra paskelbti kaip pamesti ar pavogti.

Abiem atvejais VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Tauragiškis ir kaunietis buvo uždaryti į areštinę. Abu automobiliai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Šiemet pasieniečiai sulaikė dukart daugiau vogtų automobilių, kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną – iš viso 59 mašinas. Pernai pasienyje per tą patį laikotarpį sulaikyti 28 tokie automobiliai.

Neabejojama, kad per Lenkiją į šalį įvežama kur kas daugiau vogtų mašinų, nes pasienyje su šia šalimi VSAT pareigūnai patikrina tik apie 1 proc. visų automobilių. Abiem šalims tapus Šengeno erdvės narėmis nuolatinė kontrolė čia buvo panaikinta, todėl dabar pasieniečiai čia gali atlikti tik retus pasirinktinius patikrinimus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius