Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą gabentas Anglijoje vogtas BMW X3 variklis

Pasienyje su Lenkija Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai patikrino mikroautobusą, kuriame rado iš Anglijos gabentą šioje šalyje pavogto automobilio „BMW X3“ variklį.
Vogtas BMW variklis
Vogtas BMW variklis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikytas mikroautobusas
VSAT nuotr./Sulaikytas mikroautobusas

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pasieniečiai, dalyvaujant muitinės pareigūnams, Lazdijų rajone, kelyje Seinai – Lazdijai, patikrino iš Lenkijos įvažiuojantį krovininį mikroautobusą Mercedes Benz Sprinter lietuviškais numeriais.

Jo vairuotojas 33-ejų Kauno gyventojas iš Anglijos vežė įvairius daiktus, kuriuos ten gyvenantys lietuviai siuntė gimtinėje esantiems artimiesiems. Tarp daiktų pasieniečiai pamatė ir automobilio BMW variklį. Jo teisėtą įsigijimą liudijančių dokumentų nebuvo.

Lazdijų pasieniečiams kilo įtarimų, kad variklis gali būti įsigytas neteisėtu būdu, todėl jie kreipėsi pagalbos į kolegas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Nacionaliniame jūros sienos apsaugos koordinavimo centre. Čia dirbantys VSAT pareigūnai palaiko tiesioginį ryšį su valstybių, besiribojančių su Baltijos jūra, teisėsaugininkais, o per juos – ir su kolegomis kitose šalyse.

Netrukus iš Didžiosios Britanijos teisėsaugininkų gautas atsakymas, kad šis variklis yra automobilio BMW X3, kuris pernai gruodžio 3 d. pavogtas Anglijoje, Kento regione.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotojas po apklausos paleistas, jis mikroautobusu įvažiavo į Lietuvą. Variklis saugomas Lazdijų rinktinėje.

Panašus įvykis ten pat pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnų buvo fiksuotas ir prieš savaitę. Tuomet Lazdijų pasieniečiai sulaikė du lenkus, kurie į Lietuvą iš Vokietijos krovininiu mikroautobusu gabeno, įtariama, mažiausiai dviejų šioje šalyje pavogtų ir išardytų automobilių dalis: 2 variklius, 2 pavarų dėžes, grotuvą, įvairių vidaus apdailos dalių, automobilių sėdynes, kėbulo ir važiuoklės dalis, priekinius ir galinius žibintus ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius