Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą gabentas Olandijoje vogtas ir dalimis išardytas „Mercedes-Benz SLK 350 Roadster“

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė Olandijoje pavogtą, išardytą ir dalimis į Lietuvą gabenamą automobilį „Mercedes-Benz SLK 350 Roadster“. Pasienyje su Lenkija tai jau dvylikta šiemet VSAT pareigūnų sulaikyta Vakarų Europos šalyse pavogta mašina.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės kelyje Suvalkai–Marijampolė sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį krovininį automobilį Fiat Ducato angliškais numeriais. Jį vairavo 51 metų Kauno rajono gyventojas.

Tikrindami mikroautobusą pasieniečiai jame aptiko detalėmis išardytą automobilį Mercedes-Benz. Nuo visų gabenamų agregatų, kurie turėtų turėti identifikavimo numerius, jie buvo panaikinti. Pavyzdžiui, automobilio kėbulo numeris buvo išpjautas.

Tačiau pasieniečiams pavyko nustatyti, kad šis dalimis gabenamas automobilis yra Mercedes Benz SLK 350 Roadster. Ši 2004 m. laidos mašina kaip pavogta Olandijoje yra ieškoma nuo praėjusių metų rugpjūčio.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Fiat Ducato su išardyto automobilio dalimis saugomas Lazdijų rinktinėje.

Dauguma pasienyje su Lenkija sulaikytų vogtų į Lietuvą gabenamų automobilių yra nauji arba apynaujai. Kiek Vakarų Europos šalyse vogtų automobilių pasiekia Lietuvą per Lenkiją, galima tik numanyti, nes pasieniečiai patikrina vos 1 proc. per šią Šengeno vidaus sieną įvažiuojančių mašinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius