-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą iš Baltarusijos pažeidėjas bandė patekti geležinkelio bėgiais

Kenos geležinkelio kontrolės punkte dirbantys pasieniečiai vaizdo kameromis susekė nelegaliai į Lietuvą iš Baltarusijos įėjusį vyrą. Operatyviai reagavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai pažeidėją sulaikė.
Pažeidėjo bandymas bėgiais patekti į Lietuvą
Pažeidėjo bandymas bėgiais patekti į Lietuvą / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį Kenos pasienio kontrolės punkte dirbę VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo kameromis, išdėstytomis nuo Kenos stoties prieigų iki sienos su Baltarusija, užfiksavo įtartiną asmenį. VSAT pareigūnų stebimas vyras geležinkelio bėgiais neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos ir patraukė į Lietuvos teritorijos gilumą.

Nuo Kenos geležinkelio stoties iki užfiksuoto sienos pažeidimo vietos – 6 kilometrai.

Įtartino keliautojo stebėjimą toliau tęsė prie vaizdo kamerų valdymo pulto buvę pasieniečiai, o į nurodytą vietą nedelsiant pasiųstas VSAT patrulių ekipažas. Neleistinoje vietoje sieną perėjęs vyras netrukus buvo sulaikytas, o visus šiuos veiksmus koordinavo kameromis jį stebėję Kenos užkardos budėtojai.

Nustatyta, kad sulaikytasis yra teisę Lietuvoje laikinai gyventi turintis asmuo be pilietybės. Vyras turėjo du krepšius su asmeniniais daiktais. Jam – 43 metai.

Kenos pasieniečiai išsiaiškino, kad iš Maskvos į Lietuvą traukiniu keliavęs vyras buvo sustabdytas Baltarusijos pasieniečių ir priverstas nutraukti kelionę. Priežastis esą buvo tokia - baigėsi jo turėtos rusiškos vizos galiojimo laikas. Baltarusijos pareigūnai vyrui nurodė vykti į migracijos įstaigą bei susitvarkyti kelionei reikalingus dokumentus. Tačiau šis pėsčiomis patraukė į Lietuvą, tikėdamasis į ją patekti nepastebėtas.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pažeidėją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius