-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą mokytis atvykęs Nigerijos pilietis siunčiamas studentauti atgal į Afriką

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos (toliau – Migracijos valdyba) pareigūnai iš šalies išprašo nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį ir jokios veiklos Lietuvoje nevykdantį 22 metų nigerietį.
Prie karučių besiilsintis darbuotojas
Asociatyvinė iliustracija: Vilniuje viešėjusiam afrikiečiui teks grįžti pas savo tėvynainius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Migrantai

1992 m. gimimo Nigerijos pilietis C.M.O. buvo sulaikytas bendradarbiaujant Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus ir Vilniaus m. penktojo policijos komisariato pareigūnams. Sulaikytasis prisipažino neturintis jokių pragyvenimo šaltinių ir gyvenamosios vietos Lietuvoje. Migracijos valdybos pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad minėtas Nigerijos pilietis šalyje gyvena neteisėtai, nes jo leidimas laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje yra pasibaigęs.

Toks leidimas jam buvo išduotas praėjusiais metais, atvykus mokytis į aukštąją mokyklą Vilniuje ir apsigyvenus „Green Vilnius Hotel“ viešbutyje. Šių metų sausio mėnesį Nigerijos pilietis C.M.O. buvo išbrauktas iš studentų sąrašų, buvo paprašytas apleisti ir kambarį viešbutyje. Neturėdamas lėšų ir vietos gyventi, užsienietis valkatavo sostinėje, sušilti užeidamas į buvusią mokymosi įstaigą, „Prizmos“ prekybos centrą. 

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymu „Dėl užsieniečių teisinės padėties“, kitais teisės aktais, Nigerijos pilietis C.M.O. turi būti grąžintas į savo kilmės šalį. Ši procedūra bus atlikta bendradarbiaujant su Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuru, vykdančiu projektą „Grįžtu namo“, kuriuo trečiųjų šalių piliečiams padedama savanoriškai grįžti į gimtąją šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius