Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Lietuvą neįleistas netikrą dokumentą rodęs rusas, o du lietuviai pričiupti oro uoste

Lavoriškių punkte pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti rusui vilkiko vairuotojui. Patikros metu užsienietis pateikė, įtariama, suklastotą rusišką priekabos registracijos liudijimą. Tuo metu sostinės oro uoste pasieniečiams įkliuvo du teisingumo vengę asmenys – Vilniaus ir Kretingos gyventojai.
Lavoriškių punktas
Lavoriškių punktas / VSAT archyvo nuotr.

Vėlų ketvirtadienio vakarą Lavoriškių kontrolės punkte dirbę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai patikrino į Lietuvą vykusio vilkiko „Iveco“ ir prie jo prikabintos priekabos dokumentus. Abi transporto priemonės pažymėtos rusiškais registracijos numeriais.

Vilkiką vairavusio 42-ejų Rusijos piliečio asmens dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiams įtarimą sukėlė pateiktas rusiškas priekabos registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai yra dalinė klastotė.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 252 asmenis, ieškotus Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

Lavoriškių užkardos pareigūnai įtartiną dokumentą paėmė, o užsieniečiui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą. Rusui vilkiku su priekaba teko grįžti į Baltarusiją.

Kiek anksčiau, trečiadienį, ryte Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Anglijos sostinę Londoną susiruošusį skristi 32-ejų vilnietį. Dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad vyro paiešką prieš pusantrų metų paskelbė Vilniaus policija. Jis yra įtariamas nusikaltimo padarymu. Pasieniečiai keleivį atvesdino į užkardos patalpas, o vėliau perdavė atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Tos pačios dienos vakare Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Londono parskridusį 42-ejų Kretingos gyventoją. Nustatyta, kad teismas yra priėmęs sprendimą kretingiškiui panaikinti bausmės vykdymo atidėjimą, o vyro paiešką policija paskelbė 2019-ųjų balandį.

Teisingumo vengusį vyrą pasieniečiai perdavė į oro uostą atvykusiems policininkams.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 252 asmenis, kurių dėl įvairių priežasčių buvo ieškomi Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius