Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą neįleisti 7 vizų neturėję užsieniečiai

Antradienį pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti septyniems Baltarusijos ir Rusijos piliečiams, kurie neturėjo Šengeno vizų. Šiemet į šalį ir visą Šengeno erdvę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš viso neįleido daugiau kaip 400 tokių asmenų.
Viza
Viza / VSAT nuotr.

Antradienį du iš septynių neįleistųjų iš traukinių išlaipino Kenos geležinkelio kontrolės punkte dirbantys VSAT pareigūnai, kai užsieniečiai bandė atvykti iš Baltarusijos. Traukiniu Mogiliovas–Vilnius be vizos į Lietuvą norėjo patekti 30-metis Baltarusijos pilietis, o jo 48-erių tautietis irgi be šio dokumento važiavo traukiniu Sankt Peterburgas–Kaliningradas.

Abu užsieniečiai buvo išlaipinti ir kitais traukiniais pasieniečių grąžinti į Baltarusiją.

Be vizų per Lavoriškių punktą automobiliu iš Baltarusijos įvažiuoti bandė 34-erių šios šalies pilietis, o per Šalčininkų punktą – dar vienas 38-erių baltarusis. Jiems irgi teko apsisukti.

Per Panemunės kontrolės punktą be vizų iš Kaliningrado srities norėjo patekti 63-ejų Rusijos pilietis su 58-erių sutuoktine. Šiuos rusus VSAT pareigūnai grąžino į Kaliningrado sritį.

38-erių Rusijos pilietis lėktuvu antradienį be vizos iš Maskvos atskrido į Vilniaus oro uostą. Jo pasieniečiai neįleido į šalį ir tą pačią dieną lėktuvu išsiuntė atgal į Rusijos sostinę.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai į šalį neįleido 429 užsieniečių, kuriems reikėjo turėti vizas, bet kurie keliavo be jų. Dažniausiai be vizų užsieniečiai bandė atvykti per Lietuvos sieną su Baltarusija – čia VSAT pareigūnai šiemet neįleido 275 tokių asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius