Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į lifto šachtą žengęs klaipėdietis nugarmėjo pražūtin: bendrovės vadovas siekia išteisinimo

Į liftą žengęs klaipėdietis negalėjo nė numanyti, jog žengia į pražūtį – platforma buvo pakelta, tad žmogus iš šešių metrų aukščio nugarmėjo į šachtą. Dėl šio įvykio rugsėjį Klaipėdos miesto apylinkės teismas nuteisė bendrovės, kuriai priklauso patalpos, vadovą Marką B. Ketvirtadienį apeliacinę bylą ėmėsi nagrinėti Klaipėdos apygardos teismas. Direktorius siekia būti išteisintas.
Virš 170 metrų liftas nebekelia, tenka naudotis laiptais.
Lifto šachta (asociatyvinė nuotr.) / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nelaimė įvyko 2019 metais uostamiesčio Mainų gatvėje esančiose patalpose. Bendrovė jai priklausančias patalpas nuomoja įvairioms įmonėms.

Žuvęs vyras dirbo įmonėje, kuri užsiima automobilių ploviklių gamyba. Ši bendrovė nuomojosi rūsio patalpas. Patekti į jų nuomojamas patalpas buvo galima iš kiemo, per duris, kur yra nuolydis į rūsį. Kaip teigiama, nuomininkai buvo informuoti žodžiu, kad liftu naudotis negalima.

Nuteistojo teigimu, visiems nuomininkams buvo pranešta, kad negalima naudotis liftu, buvo priklijuoti lipdukai su žodžiais „nesinaudoti“, „nevažinėti“ „neatidaryti lifto durų“. Jo žiniomis, lifto įjungti ar užvesti nebuvo galima.

Pripažino kaltu

Klaipėdos apylinkės teismas rugsėjį Marką B. pripažino kaltu dėl neatsargumo atėmus gyvybę ir skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant dvejiems metams, taip pat jam nurodyta neišvykti iš gyvenamosios vietos ribų, patenkinti ir civiliniai ieškiniai.

Sutuoktinio netekusiai moteriai iš draudimo bendrovės priteista 15 000 Eur, o tėvo netekusiai dukrai – 13 000 Eur neturtinei žalai atlyginti. Taip pat iš draudimo bendrovės priteista 1 000 Eur Marko B. vadovaujamai bendrovei patirtoms A. K. laidojimo išlaidoms atlyginti.

Bendrovės vadovas su tokiu nuosprendžiu nesutiko, tad bylos ėmėsi Klaipėdos apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius