-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į migrantus taikęsi pasieniečiai Biržų rajone sulaikė svaigalų gabentoją

Biržų rajone nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės priemonę vykdę pasieniečiai netikėtai sulaikė svaigalus gabenusį lietuvį. Pirminiais duomenimis, beveik pusantro tūkstančio litrų degtinės su užrašais „Smirnoff“ gali būti padirbti.
Sulaikyta nelegali degtinė
Sulaikyta nelegali degtinė / VSAT nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinių pasieniečiai kelyje Germaniškis–Biržai, už maždaug pusketvirto kilometro nuo sienos su Latvija, vykdė nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės priemones. Tokių pasirinktinių patikrinimų metu prie sienos su Latvija, kaip ir prie sienos su Lenkija, paprastai tikrinamos įtartinos transporto priemonės, kuriomis gali būti gabenami neteisėtai į Šengeno erdvę patekę asmenys.

Popiet pasieniečiai sustabdė įtartiną mikroautobusą „Citroen Jumper“, pažymėtą lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavusio 49 metų Biržų rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi. VSAT pareigūnai patikrino mašinos krovinių skyrių.

Jame pasieniečiai vietoje migrantų aptiko sukrautas 120 kartoninių dėžių. Jose buvo 1 440 litrinių butelių su užrašais „Smirnoff“, nepažymėtų banderolėmis. Pirminiais duomenimis, visi šie svaigalai gali būti padirbti. Tikslią jų sudėtį ir stiprumą dar turės nustatyti ekspertai.

Dėl neteisėto alkoholinių gėrimų gabenimo Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Mikroautobusą vairavęs Biržų rajono gyventojas uždarytas į areštinę. „Citroen Jumper“ ir svaigalų krovinys saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

VSAT nuotr./Sulaikyta nelegali degtinė
VSAT nuotr./Sulaikyta nelegali degtinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius