Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į namą bei automobilį šaudęs Trakų rajono politikas nuteistas kalėti dvejus su puse metų, bausmė tokiam pačiam laikui atidėta

Trakų rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo kaltinamąjį Joną Sadovskį pripažino kaltu visuotinai pavojingu būdu sugadinus svetimą turtą. Vyrui skirta dviejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė.
Jonas Sadovskis
Jonas Sadovskis / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad kaltinamasis Jonas Sadovskis 2008 m. rugpjūčio 31 d. ne mažiau kaip keturis kartus iššovė iš jam priklausančio legaliai laikomo 12 kalibro lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo į G.Z. priklausantį namą, esantį Trakų rajone, ir į prie šio namo stovėjusį J.N priklausantį automobilį „Toyota Land Cruiser“, kuriuo naudojasi Stanislovas Narkevičius. Teismas taip pat konstatavo, kad tokiais kaltinamojo veiksmais apgadintam namui buvo padaryta 8 tūkst. 123 litų žala, o automobiliui – 49 tūkst. 993 litų dydžio žala.

Kaltinamasis teismo posėdyje savo kaltės nepripažino, teigė kad jo turėtas ginklas buvo sugedęs ir kad jį buvo atidavęs buvusios žmonos giminaičiui sutaisyti. Nurodė, kad įvykio metu buvo savo namuose ir į namą bei automobilį nešaudė.

Teismas įvertinęs nukentėjusiųjų ir liudytojų pateiktus paaiškinimus, specialisto išvadas dėl ginklo sugadinimų pobūdžio ir šaudmenų identifikavimo, kaltinamojo telefoninio pokalbio informaciją bei kitus byloje surinktus duomenis, kaltinamojo pateiktus paaiškinimus vertino kritiškai bei konstatavo, kad J.Sadovskio padaryta nusikalstama veika yra visiškai įrodyta.

Trakų rajono apylinkės teismas praneša, kad skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamojo baudžiamąją atsakomybę sunkinančių ar lengvinančių aplinkybių nėra, jis padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, keliantį didelį pavojingumą visuomenei, yra baustas administracine tvarka, dirbantis, nusikalstamos veikos padarymo metu nebuvo teistas.

Įvertinus visa tai, teismas J.Sadovskiui skyrė laisvės atėmimą dvejiems metams ir šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams ir 6 šešiems mėnesiams bei įpareigojo jį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ilgiau kaip septynioms paroms.

Taip pat teismas iš kaltinamojo J.Sadovskio priteisė nukentėjusiajam S.Narkevičiui 49 tūkst. 993 litų dydžio turtinės ir 3 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą, o nukentėjusiajai G.Z. – 8 tūkst. 123 litų turtinės žalos atlyginimą. Teismo nuosprendžiu taip pat nutarta konfiskuoti kaltinamojo panaudotą medžioklinį šautuvą.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius