-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į namus įsilaužę nepilnamečiai vagys užsnūdo nusikaltimo vietoje

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai sučiupo vagystėmis įtariamus du nepilnamečius, kurie ramiai miegojo vienoje iš nusikaltimų vietų, trečiadienį praneša Šiaulių apskrities VPK.
Troleibuso vairuotojas nesilaikė taisyklių
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keturiolikos ir septyniolikos metų jaunuoliai Joniškio rajono policijai įkliuvo liepos 31 d. Tądien policija gavo pranešimą, kad apvogtas namas Joniškyje. Kadangi namo savininkas tuo metu buvo išvykęs į užsienį, apie vagystę policijai pranešė jo giminaitė.

Turto netekę žmonės nurodė, kad iš namo išneštas televizorius, o iš pagalbinių patalpų išvarytas dviratis. Apžiūrinėdami įvykio vietą policijos pareigūnai namo antrame aukšte aptiko du miegančius jaunuolius. Šalia jų buvo numesta kuprinė su juvelyriniais dirbiniais ir pinigais.

Pareigūnai išsyk įtarė, kad kuprinėje esančios vertybės gali būti kitos, išvakarėse Joniškio rajono Beržininkų kaime įvykdytos vagystės, grobis. Pažadinti nepilnamečiai to neneigė.

Liepos 30 d. į namą Beržininkuose įsilaužę jauni vagys pagrobė ten rastus juvelyrinius dirbinius, 7000 eurų ir kitus daiktus. Šios vagystės metu nukentėjusiesiems padaryta daugiau nei 10 000 eurų žala. Apie 2 tūkst. eurų jaunuoliai jau buvo spėję išleisti: jie pramogavo, taksi automobiliu net buvo nuvykę į Jūros šventę Klaipėdoje.

Anksčiau už vagystes teistas ir tik šių metų balandį į laisvę grįžęs septyniolikmetis įtariamasis suimtas 2 mėnesiams. Keturiolikmečiui taip pat skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas registruotis policijoje, dokumentų paėmimas ir atidavimas tėvų priežiūrai.

Tų pačių jaunuolių atžvilgiu atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas, dėl liepos 5 d. įvykdytos vagystės Joniškio rajone. Tąsyk jaunieji vagišiai nugvelbė name rastus juvelyrinius dirbinius, interneto modemą ir automobilio „Fiat“ užvedimo raktelius, kuriais pasinaudoję iš nusikaltimo vietos išvairavo ir patį automobilį. Tą pačią dieną, važiuodami pagrobtu automobiliu, jie buvo sulaikyti Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius