Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasieniečių pasalą pateko rūkalų gabentojai iš Jurbarko

Prie sienos su Rusija į VSAT pareigūnų pasalą pateko kontrabandinius rūkalus gabenę du jurbarkiečiai. Trys jų bendrininkai įkliuvo, kai lengvuoju automobiliu vyko pasiimti neteisėto krovinio. Visus penkis vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę.
Kontrabandinės cigaretės miške
Kontrabandinės cigaretės miške / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio pareigūnai bei Šilgalių užkardos pasieniečiai surengė pasalą ties Šakių rajono Rukšnių kaimu.

Šioje vietovėje, už maždaug kilometro nuo Šešupės upės kranto, VSAT pareigūnai buvo aptikę likimo valiai paliktą kontrabandinių rūkalų krovinį. Juoda plėvele ir lipnia juosta apvyniotos cigarečių dėžės buvo paslėptos čia augančiuose krūmynuose.

Prie nelegalaus krovinio buvo palikta pasieniečių pasala.

Vakare VSAT pareigūnai užfiksavo du asmenis, kurie paėmė po kelias dėžes cigarečių ir ėmė jas nešti į Lietuvos teritorijos gilumą.

Abu nešikus, mėginusius sprukti iš įvykio vietos, VSAT pareigūnai sulaikė. Paaiškėjo, kad jie yra Jurbarko gyventojai – 23 ir 31 metų.

Tuo pat metu už maždaug trijų kilometrų, ties Šakių rajono Juškakaimio kaimu, VSAT pareigūnai sustabdė automobilį Volkswagen Passat. Juo vyko trys Jurbarko gyventojai – 23, 28 ir 29 metų vyrai.

Turima duomenų, kad ši trijulė važiavo link vietos, kur buvo paslėptos cigaretės, ir ketino jas toliau gabenti į Lietuvos teritorijos gilumą.

Paaiškėjo, kad kol kas nenustatyti kontrabandininkai į Lietuvą atgabeno ir paslėpė 10 dėžių cigarečių „Jing Ling“. Visi 5 tūkst. pakelių buvo pažymėti rusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dviem cigarečių nešikams, kurie mėgino sprukti iš įvykio vietos ir nevykdė VSAT pareigūnų reikalavimų sustoti, pradėtos administracinės teisenos.

Administracinė tvarka teks atsakyti ir vienam iš automobilio keleivių. Patikros metu 29 metų vyras neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų.

Visi penki jurbarkiečiai atsidūrė areštinėje. Automobilis ir rastieji rūkalai laikinai saugomi Šilgalių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius