-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Pravieniškes negrįžo nuteistasis

Kalėjimų departamento pareigūnai ieško į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžusio nuteistojo Artūro Juozelskio.
A.Juzelskis
A.Juozelskis / Kalėjimų departamento nuotr.

Ketvirtadienį, po 19 val., Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo 54 metų nuteistasis. A.Juozelskis turėjo teisę vaikščioti be sargybos.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ir paiešką vykdo Kalėjimų departamento pareigūnai.

Nuteistieji iš pusiaukelės namų ir atvirųjų kolonijų pasišalina kiekvieną savaitę.

Kalėjimų departamento BNS pateiktais duomenimis, vien iki rugpjūčio pabaigos buvo užregistruoti 74 nuteistųjų pasišalinimo atvejai.

Vilniaus pataisos namai informuoja, kad pirmadienį į pataisos namus nustatytu laiku nesugrįžo atvirojoje kolonijoje bausmę atliekanti 29 metų nuteistoji, ji buvo išleista į Priklausomybės ligų centrą. Paskelbta nuteistosios paieška.

Teisę be palydos išvykti už įkalinimo įstaigos ribų turi Pusiaukelės namų nuteistieji, atvirosios kolonijos gyventojai ir nuteistieji, kuriems suteikta teisė išvykti į namus.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius