Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į rinką brovėsi naujoviški narkotikai

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl grupės asmenų, įtariamų neteisėta prekyba naujomis psichotropinėmis medžiagomis.
Pareigūnai išardė grupuotę, prekiavusią kvaišalais.
Pareigūnai išardė grupuotę, prekiavusią kvaišalais. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Praėjusių metų balandį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė 3 į susitikimą atvykusius asmenis.

Įtariama, kad 1988 metais gimęs Gargždų gyventojas Tadas R. atvyko į susitikimą su vienmečiu klaipėdiečiu Edgaru J., turėdamas tikslą parduoti jam psichotropinę medžiagą. Gauta duomenų, kad pastarasis ketino dalį kvaišalų perparduoti 1990 metais gimusiai klaipėdietei Alinai L.

Atlikus cheminį tyrimą nustatyta, kad Tadas R. ketino parduoti vieną iš vis dažniau neteisėtoje apyvartoje „tradicines“ narkotines (psichotropines) medžiagas keičiančių naujų psichoaktyvių medžiagų.

Kaltininko automobilyje pareigūnai aptiko virš 40 g psichotropinės medžiagos pirovalerono darinio – MDPV, kuris dažnai parduodamas kaip neva psichotropinė medžiaga – metamfetaminas (amfetaminas).

Po sulaikymo apžiūrėję tarnybinį automobilį, policijos pareigūnai jame aptiko dar apie 3 g analogiškos medžiagos. Įtariama, kad šios medžiagos, kaip įkalčio, atsikratė Edgaras J.

Dar kelis gramus psichotropinės medžiagos darinio teisėsaugininkai aptiko per kratą Klaipėdoje, Markučių gatvėje, Edgaro J. ir jo sugyventinės Linos K. bute.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad prie naujųjų psichoaktyvių medžiagų neteisėtos apyvartos yra prisidėjęs ir 1982 metais gimęs Gargždų gyventojas Irmantas B.

Iš viso per policijos operaciją sulaikyti 8 asmenys, jie kaltinami 13 nusikalstamų veikų padarymu.

Teisėsaugos institucijų prognozės liudija, kad nusikaltėliai vis dažniau pereina nuo prekybos „tradiciniais“ narkotikais prie prekybos naujomis psichoaktyviosiomis medžiagomis.

Tai galimai sąlygoja jų paplitimas užsienyje, valstybių teisinės kontrolės trūkumai, Europos Sąjungos šalių vidinių sienų „skaidrumas“ bei laisvoji rinka, prekyba internete. Tačiau šios medžiagos dažnai yra tokios pat pavojingos (ar net pavojingesnės) žmonių gyvybei ir sveikatai.

Kaip pavyzdį galima paminėti, kad 2010 m. gruodžio mėn. į uostamiesčio medicinos įstaigas pristatyti 7 jaunuoliai, kurie vartojo alkoholinį gėrimą, į kurį buvo įmaišyta nauja psichoaktyvioji medžiaga – gama-butirolaktonas (GBL).

Nesuteikus medicinos pagalbos, 3 asmenys tąkart galėjo mirti. Įstatymai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

VIDEO: Klaipėdoje grupė narkotikų platintojų stos prieš teismą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius