Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Rusiją mėginęs išvykti lietuvis kojinėse slėpė 22 tūkst. eurų

Ketvirtadienio Nidos kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė Lietuvos pilietį, mėginusį nedeklaravus į Rusiją išvežti 22 tūkstančius eurų.
Nedeklaruoti pinigai
Nedeklaruoti pinigai / MKT nuotr.
MKT nuotr./Nedeklaruoti pinigai
MKT nuotr./Nedeklaruoti pinigai

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, apie 10 val. ryto į Nidos kelio postą automobiliu „Audi A6“ atvažiavęs Lietuvos pilietis F.S., vykęs į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį, raštu deklaravo besivežąs 7 tūkst. 325 JAV dolerių, 120 Lenkijos zlotų ir 550 litų.

Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė atlikti detalų tikrinimą. Jo metu paaiškėjo, kad vyriškis avimose kojinėse slepia maišelius su pinigais. Iš viso F.S. šitokiu būdų bandė nedeklaravęs išvežti 22 tūkst. 640 eurų.

MKT nuotr./Nedeklaruoti pinigai
MKT nuotr./Nedeklaruoti pinigai

Bendra nedeklaruotų pinigų vertė – daugiau nei 78 tūkst. litų. Vyriškis negalėjo rišliai paaiškinti, kodėl slapta vežėsi tokią sumą.

Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. F.S. buvo sulaikytas dviem paroms.

Beje, prieš savaitę, tarptautinės operacijos metu, Šalčininkų kelio poste pareigūnams įkliuvo Baltarusijos pilietis, mėginęs nedeklaravęs į Lietuvą įvežti 44 tūkst. eurų.

Šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai vienuoliką kartų sulaikė įvairios, nelegaliai gabentos valiutos, kurios vertė 2,35 mln. litų.

Lietuvos muitinė primena, kad kiekvienas asmuo, atvykstantis į ES ar išvykstantis iš jos ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinėje.

Privalomu į Europos Sąjungą iš trečiųjų šalių įvežamų ar iš jos į trečiąsias šalis išvežamų grynųjų pinigų deklaravimu muitinei siekiama užkirsti kelią pinigų plovimui, teroristų finansavimui, mažinti šešėlinę ekonomiką ir kovoti su kitais finansiniais nusikaltimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius