Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Rusiją vežamą 21 toną mėsos kontrabandos sulaikė Lietuvos muitininkai

Kybartuose sulaikytas Rusijos pilietis, mėginęs papirkti muitininkus, kad šie į Kaliningradą praleistų 21 toną mėsos kontrabandos, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).
Sulaikytas vilkikas
Ruso vilkikikas buvo prikimštas kontrabandinės mėsos / Lietuvos muitinės nuotr.

Trečiadienio, gruodžio 21 d., vakarą Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo į Rusijos Kaliningrado sritį mėginta neteisėtai įvežti didelį neaiškios kilmės mėsos krovinį.

Sulaikyti ir du Rusijos piliečiai – kyšį pareigūnams mėginęs įsiūlyti mašinos vairuotojas bei dar vienas, su aukščiau minėta kontrabanda siejamas asmuo.

Apie 21 val. vakaro į Kybartų kelio postą krovininių vilkiku DAF atvažiavęs Rusijos pilietis A. K. žodžiu deklaravo, kad vyksta be krovinio – grįžta į Rusijos Kaliningrado sritį. Tačiau pareigūnams be kelionės leidimo pateikė ir pasą su 200 eurų. Paklausus, kam skirti šie pinigai, vairuotojas atvirai pasakė, kad, tiesą sakant, be jokių dokumentų gabena šaldytos mėsos krovinį, kurio siūlė muitininkams nepastebėti.

Tačiau pareigūnai ne tik patikrino vilkiko puspriekabę, bet ir iškvietė MKT pareigūnus, kurie sulaikė, ne tik vairuotoją, bet ir netoliese lengvajame automobilyje lūkuriavusį kitą Rusijos pilietį – D. Š., taip pat siejamą su šia mėsos kontrabandą. Iš viso kontrabandos būdu į Rusiją mėginta išvežti 21 toną neaiškios kilmės mėsos, kurios preliminari vertė – apie 16 500 eurų.

Pareigūnai sulaikė abu vyriškius, o MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir mėginimo papirkti. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius