Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į sekso vergiją pardavė ir bičiulę

Užsienio viešnamiams prostitutes tiekę nusikaltėliai priėjo liepto galą. Teismas baigė nagrinėti dvi prekyba žmonėmis užsiimančios grupuotės bylas. Į šios gaujos pinkles patekusios merginos buvo žaginamos, mušamos ir parduodamos albanams.
Visame pasaulyje sekso verslas šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus.
Prostitucija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sunkiais nusikaltimais kaltinamos lietuvių ir albanų grupuotės bylas Vilniaus apygardos teisme teko nagrinėti atskirai, nes vienas aktyviausių jos veikėjų 26 metų Sigitas Kareiva ilgai slapstėsi nuo teisėsaugos, praneša „Lietuvos rytas“.

Penktadienį pustrečios valandos kaltinimus tauragiškiui skaitęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Remigijus Matevičius jam pasiūlė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Teisiamasis prokuroro kalbos klausėsi ironiškai šypsodamasis.

Iš nelaisvės ištrūkusi mergina į Lietuvą grįžo laukdamasi kūdikio. Kuris iš keturių ją žaginusių jaunuolių vaiko tėvas, ji nežino.Tauragiškio auka tapo ir buvusi jo bičiulė bendramokslė L.P. Tauragėje darbo nerandančiai merginai S.Kareiva pasiūlė vykti užsidirbti į Dubliną (Airija). Jis žadėjo L.P. įdarbinti viešbutyje arba bare, sutiko sumokėti ir už lėktuvo bilietus. Esą 550 litų ji galėsianti grąžinti vėliau, kai užsidirbs pinigų, rašo „Lietuvos rytas“.

Kai Dublino oro uoste prie poros priėjo trys lietuviai, S.Kareiva merginai atskleidė: „Bachūriukams reikės padaryti erotinį masažą“ ir pridūrė: „Teks dirbti kekše“.

Kai mergina atsisakė vykdyti jų reikalavimus, ji buvo sumušta ir pasigirdo grasinimai, kad ji „bus užkasta“. Tuomet Pauliumi prisisitatęs jaunuolis ją nutempė toliau nuo draugų ir išžagino. Vėliau vaikinai L.P. pargabeno į butą ir visi ją žagino. Iš nelaisvės ištrūkusi mergina į Lietuvą grįžo laukdamasi kūdikio. Kuris iš keturių ją žaginusių jaunuolių vaiko tėvas, ji nežino.

Kūdikį auginanti ir į teismus vaikščioti dėl to negalinti L.P. Iš S.Kareivos nori prisiteisti 150 tūkst. litų.

Tauragės autobusų stotyje S.Kareiva automobiliu „Volkswagen Golf“ vienai merginai tyčia užvažiavo ant kojos ir atsiprašydamas pasisiūlė ją parvežti namo. Veždamas įkalbėjo ją išvykti į užsienį.

Vieną auką S.Kareivai pavyko rasti ir Latvijoje. Latvė Londone pateko į viešnamį, kur jau dirbo penkios ar septynios lietuvės. Išlaisvinta prostitutė prisipažino, kad jai per dieną tekdavo patenkinti nuo 20 iki 25 klientų. Apie didžiulį klientų skaičių pasakojo ir kitos apklaustos merginos. Tokiu tempu latvė dirbo keturis ar penkis mėnesius.

Airijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Olandijoje prostitutėmis dirbusios moterys žadėtų pinigų negaudavo. Juos visus pasiimdavo iš lietuvių moteris pirkę albanai. Lietuviai už vieną prostitute įdarbintą moterį iš albanų gaudavo 2000-2500 svarų (7200-9000 litų šios dienos kursu).

Už prekybą žmonėmis Vilniaus ir Šiaulių apygardos teismuose nuteistas 30-metis Remigijus Šimutis įkalinimo įstaigoje prasitarė, kad per pusmetį su bendrininkais užsidirbo 600 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius