-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Strazdauskaitę sekančių detektyvų pėdsakais: kokiu keliu „Audi A7“ vyko nuo greitkelio iki Žeimių miško

Sekmadienį dingusios plungiškės Ievos Strazdauskaitės paieškos įgauna vis didesnį pagreitį, nes teisėsaugos sekliai surenka vis daugiau reikšmingų detalių, padedančių susidaryti ir bendrą vaizdą.
Degalinėje "Vimijula"
Degalinėje "Vimijula" / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kita vertus, kiekvieną versiją ir įkaltį tenka tikrinti – tik iš patikimų šaltinių gauta informacija tampa patikimu įrodymu „Audi A7“ vairuotojos paieškų byloje. Tyrėjams šiuo metu aktualiausia preciziškai atkurti scenarijų, kaip I.Strazdauskaitė keliavo greitkeliu ir kokiomis aplinkybėmis „Audi“ atsirado už 40-ties kilometrų miške.

15min žiniomis, policija trečiadienį iš naujo įtraukė į tyrimą išvakarėse sensacingą liudijimą pateikusį klaipėdietį, kuris pasakojo, kad sekmadienio vakarą kartu su merginos vairuojamu „Audi A7“ važiavo greitkelio atkarpoje nuo Rumšiškių iki Kauno.

Kas vyko už greitkelio ribų, tiksliai neaišku.

Trečiadienį 15min fotoreporteriai pamėgino nukeliauti nuo Kauno iki pat „Audi A7“ suradimo vietos, kad būtų aiškūs visi keliai, kaip merginos automobilis galėjo ten atsidurti.

15min/Google maps iliustracija/Schema, kaip dingusios merginos automobilis galėjo atsidurti miške prie Žeimių
15min/Google maps iliustracija/Schema, kaip dingusios merginos automobilis galėjo atsidurti miške prie Žeimių

Šios aplinkybės itin reikšmingos ir dėl to, kad yra minimas kitas automobilis, į priekį galimai lydėjęs I.Strazdauskaitės „Audi“, o atgal tikriausiai grįžęs vienas.

VIDEO: Galimas Ievos Strazdauskaitės automobilio maršrutas driekėsi per Jonavą

Grįžkime prie dingusios merginos kelionės pradžios. Ji išvyko iš Plungės, greitkeliu tikrai pasiekė Kauną, kažkur prie Elektrėnų dingo ryšys.

Jei remtumėmės klaipėdiečio liudijimu, apie 18 val. „Audi A7“ dar judėjo greitkeliu, bet ne Vilniaus kryptimi, o atgal, Kauno link.

Ieva Strazdauskaitė
Ieva Strazdauskaitė

Yra du logiški maršrutai, kaip nuo Kauno prieigų galima pasiekti mišką, kuriame jau pirmadienio naktį, apie 1.30 val., buvo rastas merginos automobilis.

Vienas kelias į Žeimius veda pro Lapes. Tokiu atveju atsiranda nesutapimas su klaipėdiečio versija, kad nuo greitkelio „Audi“ nusuko Karmėlavos ir Jonavos kryptimi. Tačiau kelias pro Lapes – ne toks judrus.

Tuo tarpu važiuojant į Žeimius per Jonavą, pastarąjį miestą reikėtų kirsti nuo vienos pusės iki kitos. Pravažiuoti tektų netgi pro gyvenvietę, kurioje įsikūręs Jonavos policijos komisariatas. Laikantis konspiracijos, toks maršrutas būtų pernelyg rizikingas.

Bet kokiu atveju, abu keliai – tiek iš Lapių, tiek iš Jonavos, prie Žeimių susitinka. Ir įvažiavimas į Žeimius, o tuo pačiu ir kelias iki miško yra vienas.

Pirmas tyrėjus sudominęs punktas – degalinė „Vimijula“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Degalinėje „Vimijula“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Degalinėje „Vimijula“

Ji – kelyje iš Lapių. Degalinė ir jos teritorija, žinoma, yra filmuojama. Panašu, kad bent viena iš kamerų aprėpia ir pagrindinę gatvę. Tuo tarpu kelias iš Jonavos nuo šios degalinės nėra toli, tačiau į filmavimo lauką nepatenka.

„Vimijulos“ darbuotojai neslėpė, kad degalinėje lankėsi I.Strazdauskaitės dingimo bylos tyrėjai. Apie tai byloja ir degalinės lankytojams palikti lankstinukai su informacija apie ieškomąją.

15min žiniomis, išsaugoti vaizdo įrašai perduoti pareigūnams. Kas juose, kol kas nedetalizuojama.

Įvažiavus į Žeimius, ant stulpo yra ir dvi belaidės vaizdo kameros.

15min fotoreporteris Erikas Ovčarenko išsiaiškino, kad abi jos – neveikia.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Filmavimo kameros
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Neveikiančios filmavimo kameros

Todėl vienintelė realesnė viltis – dar dvi vaizdo kameros, pritvirtintos ant Žeimių seniūnijos pastato fasado. Viena jų aprėpia ir gatvę. Būtent šios kameros įrašais nuo pat pradžių buvo susidomėję tyrėjai.

Vietos seniūno žiniomis, iš pradžių kriminalistai peržiūrėjo siaurą ir gana vėlyvo laiko diapazoną. Kai paaiškėjo, kad veiksmas su „Audi A7“ automobiliu galėjo vykti ir anksčiau, tyrėjai atsuko ir ankstesnius įrašus.

Tuomet ir buvo pastebėti du paslaptingi automobiliai, iš kurių vienas važiavo priekyje, o kitas maždaug 40 metrų atstumu lydėjo. Šios mašinos užfiksuotos po 19 val. Vėliau tuo pačiu keliu, kaip manoma, grįžo tik vienas iš automobilių („Audi“ liko miške).

Paaiškėjo, kad dar kelios kameros Žeimiuose yra ant mokyklos pastato. Tačiau jos sumontuotos taip, kad filmuotų iš esmės tik mokymo įstaigos teritoriją, nepažeidžiant kaimyninių valdų privatumo. Todėl pro mokyklą einančio kelio jų objektyvai gerai neaprėpia.

Vis dėlto tikimasi, kad mokyklos kamera galėjo nufilmuoti bent grįžtantį iš miško vieną automobilį, nes tos krypties eismo juosta yra arčiau pastato.

Nei Žeimių miškas, nei kelias į jį, žinoma, nefilmuojamas. Tačiau aišku, kad kelias yra vienas. Kelias, jungiantis Žeimius su Liepiais, nepasižymi dideliais srautais, tačiau yra asfaltuotas.

15min skaitytojo Eimanto nuotr./Ievos Strazdauskaitės automobilis
15min skaitytojo Eimanto nuotr./Ievos Strazdauskaitės automobilis

Miškas prasideda lygiai už dviejų kilometrų nuo kelio ženklo, žyminčio gyvenvietę. Miške yra purvynu virtęs keliukas, kuriuo ir važiavo „Audi“ iki ten, kur buvo palikta. Kaip giliai mašina buvo nuvaryta nuo asfaltuoto kelio, neaišku. Tačiau pagal tai, kaip purvais aptaškytas „Audi A7“ variklio dangtis, galima numanyti, kad šimtą ar kelis šimtus metrų pavažiuota, ir gana dideliu greičiu.

Būtent aplink šią vietą keletą dienų vyko intensyvios bet kokių įkalčių paieškos, jos tęsiamos ir šį trečiadienį.

Paieška išsiplėtė į Kėdainių rajoną

Naujienų svetainė rinkosaikste.lt trečiadienio popietę informavo, kad dingusios merginos paieškos jau vyksta ir Kėdainių rajone.

Trečiadienį daugiau nei dvi dešimtys policijos pareigūnų šukavo apylinkes, ieškojo įkalčių. Ar jiems pavyko ką nors rasti – neatskleidžiama.

Pareigūnai šukavo Kėdainių rajono apylinkes, tikrino kelio Medėkšiai–Nociūnai prieigas. Iš viso čia buvo daugiau nei dvidešimt policininkų, dirbo ir kinologai su tarnybiniais šunimis. Plačiau komentuoti, kokie paieškos rezultatai, paieškose dalyvavę pareigūnai nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius