Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

I.Strazdauskaitės žudikai greitkelyje sekė kitą mašiną, kai staiga pamatė plungiškės „Audi A7“

Po plungiškės Ievos Strazdauskaitės dingimo įvairiomis versijomis apaugusioje didžiulį rezonansą sukėlusioje dramoje lieka vis mažiau neaiškumų. Paaiškėjo, kad nusikaltėliai buvo surezgę cinišką, bet menkai apgalvotą planą: tiesiog važiuoti į greitkelį, susirasti jiems patinkantį prabangų automobilį, tyčia sukelti avariją, o tada atsikratyti vairuotoju ir pagrobti transporto priemonę.
Neliko abejonių, kad I.Strazdauskaitė buvo užpulta dėl automobilio „Audi“, nors ir šią versiją kai kas dar vertina skeptiškai.
Neliko abejonių, kad I.Strazdauskaitė buvo užpulta dėl automobilio „Audi“, nors ir šią versiją kai kas dar vertina skeptiškai. / 15min montažas

Iš patikimų šaltinių 15min sužinojo, kad nusikaltėlius domino kuo brangesnės ir prabangesnės transporto priemonės. Pagal tai, kokių automobilių greitkelyje dairėsi užpuolikai, darytina išvada, kad jų taikiklyje buvo išskirtinai vokiškos mašinos.

Nusikaltėliai turėjo bendrininką, kurio užduotis buvo pasirūpinti pagrobtos transporto priemonės realizavimu juodojoje rinkoje.

15min skaitytojo nuotr./Ievos Strazdauskaitės automobilis
15min skaitytojo nuotr./Ievos Strazdauskaitės automobilis

Skamba neįtikėtinai, bet apie konspiraciją būsimi žudikai, regis, buvo pamiršę ar net nepagalvoję. Iškalbinga detalė: yra užfiksuota, kaip vienas iš užpuolikų elektroninėmis ryšio priemonėmis susisiekia su bendrininku ir pasiteirauja, ar naudinga būtų grobti Ievos Strazdauskaitės vairuotą 2016 m. „Audi A7“ automobilį. Gavę teigiamą atsakymą, nusikaltėliai nusivijo merginą.

Kaip skelbta anksčiau, sekmadienį teismas I.Strazdauskaitės nužudymo byloje leido suimti 4 įtariamuosius, kuriems inkriminuojamas kvalifikuotas plėšimas, laisvės atėmimas ir nužudymas. Pareigūnai kol kas neviešina jų asmenybių, nes turi įtarimų, kad jie yra įvykdę ir daugiau nusikaltimų. Taip pat kol kas neskelbiama, ar įtariamieji buvo pasiskirstę užduotimis planuodami nusikaltimą.

Sekė kitą automobilį

15min žiniomis, ekipaže, vieno iš kėdainiečio automobiliu BMW išsiruošusių į „medžioklę“ greitkelyje, buvo ne visi suimtieji.

Suprasti akimirksniu

  • Prabangiu 2016 m. laidos automobiliu „Audi A7“ Ieva Strazdauskaitė kovo 5 d. apie 16.30 val. išvyko iš Plungės, kur savaitgalį lankė tėvus.
  • 25 metų mergina planavo grįžti į Vilnių pas sužadėtinį, kurio tėvas yra klestintis Plungės regiono verslininkas.
  • Pavakarę, plungiškei pasiekus Elektrėnus, dingo jos mobilusis ryšys.
  • Naktį iš sekmadienio į pirmadienį „Audi A7“ rastas miško vietovėje prie Žeimių (Jonavos r.).
  • Kovo 10 d. paaiškėjo, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta būtent dėl automobilio. Aukos kūnas buvo atkastas Kėdainių rajone.
  • Sulaikyti 6 įtariamieji romų tautybės vaikinai, dauguma jų iš Kėdainių. Keturis teismas kovo 12 d. leido suimti.

Sekmadienio (kovo 5 d.) pavakarę ties Kaunu jie įvažiavo į greitkelį ir dairėsi grobio. Į nusikaltėlių akiratį buvo patekęs prašmatnus mersedesas. Kiek vėliau jie pamatė prabangų apynaujį vokišką visureigį. Transporto priemonė buvo sekama. Tačiau tik iki tol, kol nusikaltėliai pamatė į vieną degalinę užsukusią „Audi“ vairuotoją I.Strazdauskaitę.

Vadinamojoje Giraitės degalinėje artėjant prie Kauno, netoli IX forto, plungiškė buvo sustojusi atsigerti. Kai mergina sėdo į mašiną ir tęsė kelionę, paskui ją pajudėjo ir budelių ekipažas.

Kai mergina degalinėje pakaunėje sėdo į mašiną ir tęsė kelionę, paskui ją pajudėjo ir budelių ekipažas su BMW.

Viena liudytoja jau anksčiau tyrėjams buvo pranešusi, kad tą vakarą prieš pat Kauną po 18 val. matė gana greitai važiuojantį „Audi A7“ automobilį, tarsi lydimą BMW.

BMW vairuotojas su sėbrais buvo aptaręs planą ir stengėsi įvykdyti užduotį: tyčia sukelti nedidelę avariją, o kai teks sustoti dėl įvykio aiškintis, bus proga užpulti merginą.

Kaip tiksliai viskas vyko, tyrėjai dar aiškinasi, bendrą vaizdą jiems padės susidėlioti abu automobilius (BMW ir „Audi“) vis dar tiriantys ekspertai.

Aišku tai, kad bent pirminė plano dalis nusikaltėliams atrodė pavykusi. BMW nestipriai trinktelėjo į „Audi“ šoną, I.Strazdauskaitė išsilaikė kelyje ir ne išsigandusi padidino greitį, o sustojo. Tuomet užpuolikai ją ir puolė. Pasak šaltinių, mergina link nužudymo vietos buvo vežama BMW bagažinėje, o „Audi“ link Žeimių vairavo vienas iš pagrobėjų.

Tad kol kas neaišku, ką matė 15min liudytojas, kuris buvo pasakojęs apie I.Strazdauskaitės vairuojamą „Audi“, važiuojantį ne link Vilniaus, o link Kauno. Jam įstrigo, kad šviesiaplaukė vairavo žiūrėdama tiesiai tuščiu žvilgsniu, o automobilis važiavo ne vienodu, o skirtingu greičiu – tai lėčiau, tai greičiau. Liudytojas iki šiol tiki, kad matė tikrai I.Strazdauskaitę.

Nežinojo apie vietos nustatymo įrangą?

Daugelis galvoja, kad ciniškai nusiteikę užpuolikai nuo pat pradžių buvo nusiteikę atimti vairuotojos gyvybę. Tačiau policijos generalinis komisaras Linas Pernavas yra viešai pareiškęs, kad mintis žudyti merginą plėšikams kilo spontaniškai.

VIDEO: Policija – apie Ievos Strazdauskaitės paieškų eigą

Išmėtę jos daiktus – prabangų telefoną „iPhone“, telefono dėklą – greitkelio prieigose netoli Elektrėnų, nusikaltėliai jėga įstūmė nukentėjusiąją į savo transporto priemonę.

Nuotrauka iš socialinio tinklo/Sulaikytas įtariamasis
Nuotrauka iš socialinio tinklo/Viena sulaikytų įtariamųjų feisbuke puikavosi šiuo BMW automobiliu.

Ekspertai turėtų padėti nustatyti, kada tiksliai ir kur buvo atimta plungiškės gyvybė. Jos palaikai buvo rasti Kėdainių rajone po penkių dienų, paslėpti miške Daukšių aerodromo teritorijoje.

Miške už Žeimių gyvenvietės (Jonavos r.) stovintį „Audi“ automobilį, paliktą su beveik tuščiu benzino baku, tačiau tvarkingai užrakintą. Manoma, kad pagrobėjai automobilį bendrininkui (užsakovui?) buvo suplanavę perduoti vėliau. Tačiau transporto priemonę pagal siunčiamą saugumo sistemos signalą pirmi surado policininkai. Kol kas neaišku, ar nusikaltėliai nežinojo, jog automobilyje yra jo vietos nustatymo įranga. Kaip jau 15min skelbė, vienas pagrindinių įtariamųjų kėdainiškis K.B. užsiiminėjo automobilių perpardavimu, pats yra remontavęs automobilius, puikavosi naujais prabangiais automobiliais, todėl turėjo žinoti, kad tokiuose automobiliuose paprastai būna įrengtos jų vietos nustatymo sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius