Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Švediją vežamus narkotikus užuodė muitinių šunys

Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų uosto poste praėjusią savaitę buvo sulaikytas Lietuvos pilietis, kuris keltu į Švediją ketino gabentis narkotines ir psichotropines medžiagas.
Kanapės
Kanapės / Lietuvos Respublikos muitinės nuotr.
Temos: 2 Muitinė Narkotikai

Gegužės 8-osios vakarą Lietuvos ir Latvijos muitinių kinologams bendrai tikrinant keltu į Švediją vykstančius asmenis ir jų transporto priemones, tarnybinis šuo sustojo prie automobilio „BMW“, kuriuo vyko Lietuvos piliečiai L.B. ir A.B.

Muitinės departamentos duomenimis, atlikus detalų automobilio tikrinimą, tarp asmeninių daiktų buvo aptiktos keturios ampulės su psichotropiniais vaistais bei flakonas su užrašu „Traumeel“, kuriame buvo 46 baltos tabletės – jų sudėtis tiriama.

Tačiau Latvijos muitinės kinologo tarnybinis šuo parodė, kad tai dar ne visi radiniai. Atlikus panevėžiečio L.B. asmens apžiūrą, po jo apatiniais drabužiais buvo rasti du polietileniniai paketėliai su, įtariama, kanapėmis. Visas narkotines ir psichotropines medžiagas sulaikė muitinės pareigūnai.

Sulaikytas ir narkotines medžiagas vežęs pilietis L.B., kuris buvo nugabentas į ligoninę atlikti tyrimų. Po jų paaiškėjo, kad ir Švediją keltu jis rengėsi pasiekti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Panevėžietis L.B. gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams, praeityje buvo teistas už įvairius nusižengimus. Teismo sprendimu jis suimtas mėnesiui.

Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 2 d. (narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabanda) bei 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Piliečiui L. B. gresia iki 10 metų nelaisvės.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Lietuvos ir Latvijos muitinės jau trejus metus glaudžiai bendradarbiauja kinologijos srityje. Kelis kartus per metus vykstantys pareigūnų pasikeitimai ir bendrai atliekami muitiniai tikrinimai leidžia artimiau susipažinti su kaimyninės šalies kinologų darbo metodais bei pasidalinti patirtimi.

Lietuvos Respublikos muitinės nuotr./Vaistai
Lietuvos Respublikos muitinės nuotr./Vaistai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius