-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į šventę Merkinėje įsiveržę nelaukti svečiai sukėlė masines muštynes: „Vaizdas kaip iš siaubo filmo“

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Merkinėje vyko vyro gimtadienio šventė, tačiau apie 2 val. į pokylių salę Vilniaus gatvėje įsiveržęs nelauktų svečių būrys puolė susirinkusiuosius. Anot liudininkų, tai esą ne pirmas miestelio kompanijos išpuolis, tačiau policija jų pažaboti nepajėgia, o gyventojai – įbauginti. Po įvykio niekas nesiryžo rašyti pareiškimo, bet tyrimą policija vis tiek pradėjo. Tiesa, kita pusė irgi turi savo versiją – šventės dalyviai juos neva išprovokavo mesdami butelį į automobilį.
Pipirinės dujos
Asociatyvi iliustracija / 123RF.com nuotr.

Kaip 15min pasakojo šventės dalyvis, prašęs neatskleisti jo tapatybės, šeštadienio vakarą 15 žmonių susirinko atšvęsti 34-ąjį draugo gimtadienį.

Anot jo, maždaug 2 valandą nakties būrys vaikinų savavališkai įsiveržė į pokylių salę ir ėmė siautėti.

Žvėriškas užpuolimas

„Užpuolimo metu buvo panaudotos ašarinės dujos, nelegalūs šaltieji ginklai – teleskopinės lazdos, sumušti žmonės. Vienu ar kitu būdu, nukentėjo visi šventėje dalyvavę žmonės“, – pasakojo įvykių liudininkas.

Anot jo, mušeikų buvo panašiai tiek pat, kiek ir šventės dalyvių, o jų priešakyje – 33-ejų metų vienos gimnazijos mokytojas. Beje, šis mokytojas bandė žengti ir į politiką, jis kandidatavo į Varėnos savivaldybę su sąrašu „Drauge su jumis“.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Teleskopinė lazda
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Teleskopinė lazda

„Užpuolimo pasekmės buvo žiaurios: visi žmonės negalėjo kvėpuoti dėl pripurkštų ašarinių dujų, visur buvo pasipylęs kraujas, ant nukentėjusiųjų kūnų akivaizdžios nuo teleskopinių lazdų likusios mėlynės, prakirstos galvos“, – pasakojo jis.

15min pavyko pakalbinti ir minimą mokytoją, kuris išdėstė visiškai kitokią įvykių versiją. Jis pats tikino muštynėse nedalyvavęs, bet buvęs įvykio vietoje.

Anot jo, kompanija tik sustojo netoli pokylių salės, kai vienas gimtadienio šventės dalyvis metė į jų automobilį butelį. Būtent po šios provokacijos, pasak pašnekovo, ir kilo muštynės.

„Daugiau nelabai noriu komentuoti, kol vyksta ikiteisminis tyrimas“, – sakė jis.

Pareiškimų iškart nerašė

Tiesa, anot Alytaus apskrities policijos atstovės Kristinos Janulevičienės, medikų pagalbos po muštynių prireikė tik 21-erių metų vaikinui.

Artimieji jį nuvežė į Žalgirio klinikas sostinėje, kur medikai jam siuvo žaizdas galvoje ir veido srityje, nustatė nosies lūžį.

Tačiau po apklausų, nukentėjusiais pripažinti dar trys asmenys: mergina, gimusi 2001 m., ir du vyrai, gimę 1994 m. ir 1985 m.

2 val. 40 min. sulaukus iškvietimo, į įvykio vietą atskubėjo keturi pareigūnų ekipažai.

„Įvykio vietoje rasta apie 20 žmonių, atvykus pareigūnams konfliktas nurimo, – pasakojo K.Janulevičienė. – Žmonės pretenzijų niekam neturėjo, asmenys, dalyvavę konflikte, pareiškimų nerašė. Sulaikytųjų nebuvo.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija

Ji pridūrė, kad ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str.) policija pradėjo savo iniciatyva, kol kas apklausiami liudininkai ir nustatinėjamos užpuolikų tapatybės.

Liudininkas patvirtino, kad pareiškimų iškart po įvykio išties niekas nerašė. Visgi jis pridūrė, kad antradienį su keliais draugais nuvežė pareiškimus dėl įvykio į Alytaus apskrities policiją, bet juos priimti atsisakyta, pareigūnai nurodė vežti į Varėną, kur vyksta tyrimas.

Policijos atstovė paaiškino, kad tiesiog įvyko nesusipratimas, tačiau pareiškimai išsiaiškinus situaciją buvo priimti.

Miestelis įbaugintas

„Užpuolimo metu dalyvavo ir gerai žinomi jaunuoliai, kurie jau ne pirmą kartą Merkinės miestelyje sukelia muštynes, tačiau iš balos išlipa sausi, kadangi Lietuvoje policija ne visada įgali tokius gaidelius sutvarkyti, o jeigu dar jie turi ir pažįstamų policijoje ar kitose institucijoje, tuomet kalti lieka nekaltais“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Anot jo, užpuolimo iniciatoriai puikiai visiems žinomi, muštynes jie sukelia ne pirmą kartą, tačiau dažniausiai žmonės tiesiog jiems nusileisdavo nenorėdami daugiau problemų.

Tačiau šįkart miestelio gyventojus įsiutino įžūlumas – įsiveržta į privačią teritoriją.

„Į užpuolikų taikinį pakliuvo ir neįgaliojo vežimėlyje sėdintis vyras, jam buvo grasinama, tačiau užstojus draugams, jis nenukentėjo. Šešiolikmetė mokinė, kuri mokosi ir pas minėtą mokytoją, spėjo pabėgti nesužeista ir paskambinti vieno nukentėjusiojo artimiesiems, – pasakojo jis. – Tylėti daugiau nebegalime, kadangi vaizdas buvo tikrai kaip iš pačio žiauriausio siaubo filmo ir ramiai šios situacijos nepaliksime.“

Kaip aiškino jis, į žiniasklaidą kreiptasi siekiant, kad galbūt daugiau žmonių išgirdus apie šią situaciją greičiau bus įvykdytas teisingumas.

„Viešindami šią informaciją tikimės pagaliau rasti teisybę ir sulaukti atsako į šią situaciją. Norime, jog užpuolikai pagaliau sulauktų pasekmių ir toks mokytojas, kuris sugeba pakelti ranką ir šaltąjį ginklą net prieš savo buvusius mokinius, mokykloje nedirbtų“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kodėl keliamos muštynės, pašnekovas atsakymo neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius