Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teisiamųjų suolą sės 120 tūkst. eurų pasisavinimu kaltinami organizuotos grupės nariai

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 38-erių kaišiadorietis A. P. bei 34-erių telšiškis D. Ž. kaltinami dokumentų klastojimu ir didelės vertės svetimo turto – 120 tūkst. eurų kredito – įgijimu.
Pinigai
Asociatyvi nuotr. / FNTT nuotr.

Didelės apimties baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo schemos imant greituosius kreditus kaltinimai iš viso buvo pareikšti 23 organizuotos grupės nariams. Šiuo metu penkiolikai asmenų iškeltos baudžiamosios bylos jau perduotos į teismą, dar septynių asmenų atžvilgiu ikiteisminiai tyrimai buvo atskirti, vieno asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas jam mirus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji, žadėdami atlygį, teikdami nurodymus ir suklastodami darbo sutartis, įkalbėdavo patiklius asmenis kreiptis į kredito įstaigą dėl vartojamojo kredito suteikimo. 2019 metų vasario–balandžio mėnesiais kaltinamasis A. P. savo ir organizuotos grupės narių naudai įgijo 75 tūkst. eurų, D. Ž. – 45 tūkst. eurų.

Abu kaltinamieji į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliūna jau ne pirmą kartą. Jie abu teisti Lietuvoje, o kaišiadorietis taip pat ir Didžiojoje Britanijoje bei Vokietijos Federacinėje Respublikoje. Atliekant ikiteisminį tyrimą vyrai kaltės klausimu nepasisakė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas suklastojo didelį kiekį netikrų dokumentų, numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. Tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą, gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Diana Voskoboinikova.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Telšių rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius