-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teisiamųjų suolą sės marijampoliečio pagrobimo byloje dalyvavę asmenys

Antradienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl neteisėto laisvės atėmimo, didelės vertės turto prievartavimo, plėšimo, sukčiavimo, dokumentų suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu, antspaudo suklastojimo ir valstybės tarnautojo vardo pasisavinimo kaltinami A.R., R.L., D.L. ir D.S.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, praėjusių metų pavasarį (kovo 16 d.) keletas kaukėtų ir ginkluotų šaunamaisiais ginklais asmenų įsiveržė į Marijampolės rajone esančią sodo namelio pirtį, kurioje buvo marijampolietis Žydrūnas Buzas su žmona ir draugais. Užpuolikai, grasindami susidorojimu, surišo pirtyje esančius žmones, atėmė jų mobiliuosius telefonus, pinigus, o Ž.Buzą išsivežė.

Per marijampoliečio pažįstamus perdavę reikalavimus kaltinamieji iš Ž.Buzo žmonos prievartavo didelės vertės turtą – 3,2 mln. eurų (daugiau kaip 11 mln. Lt). Nukentėjusiojo atžvilgiu jie naudojo psichinį ir fizinį smurtą, keitė jo laikymo vietą.

Marijampolietis lipniąja juosta apvyniota galva, vata uždengtomis akimis, užklijuota burna, virvėmis surištomis rankomis bei kojomis, marinamas badu nelaisvėje buvo laikomas tris savaites. Atsilaisvinus surištas kojas Ž. Buzui pavyko pabėgti iš sodo namelio, esančio Kauno rajone.

Taip pat D.S., R.L. ir D.L. kaltinami tuo, kad 2006 m. rudenį D.S. vienos Kauno UAB darbuotojams prisistatė Valstybinės mokesčių inspekcijos inspektoriumi ir tikrino šios bendrovės dokumentus, valstybinių kontrolės institucijų patikrinimų registracijos žurnale padarė įrašus apie tikrinimą. Šią nusikalstamą veiką organizavo R.L. ir D.L.

Ikiteisminio tyrimo metu pas vieną iš kaltinamųjų buvo rasti penki netikri vairuotojo pažymėjimai su jo nuotraukomis ir kitų asmenų duomenimis. Šiuos netikrus asmens dokumentus D.S. naudojo sudarydamas sutartis su išperkamosios nuomos bendrovėmis ir kitomis įmonėmis. Apgaulės būdu buvo įsigyta nešiojamųjų kompiuterių, televizorius, telefono aparatų ir t. t.

,,Žmonių grobimas Lietuvoje nėra dažnas, tačiau per pastarąjį dešimtmetį užfiksuotas ne vienas atvejis. Dažniausias šios nusikalstamos veikos tikslas – pinigai. Už didelės vertės turto prievartavimą ar turto prievartavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje įstatymas numato laisvės atėmimą iki dešimties metų“, – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras.

Kaltinamiesiems A.R. ir D.S. yra skirtos kardomosios priemonės – suėmimas, o R.L. ir D.L. – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Baudžiamąją bylą sudaro 14 tomų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius