-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 25 /11:56

Į teismą atvesdintas nužudymu įtariamas kaunietis: auką subadė parduotuvėje

Rugsėjo 23 dieną apie 14 valandą Kauno Linkuvos gatvėje veikiančioje parduotuvėje kilusio konflikto metu mirtinai sužalotas 1976 metais gimęs vyras. Įtariamasis netrukus buvo sulaikytas. Antradienio rytą Kauno apylinkės teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – trijų mėnesių suėmimą. Įtariamasis savo kaltę pripažįsta. Manoma, kad vyrą jis nudūrė, nes šis iš jo pagrobė mobilųjį telefoną.
Nužudymu įtariamas pilietis atvežtas į teismą
Nužudymu įtariamas pilietis atvežtas į teismą / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Sekmadienį apie 14.10 valandą, popiežiui Pranciškui besilankant Kaune, gautas pranešimas, kad Linkuvos gatvėje į parduotuvę įėjo sužalotas vyriškis su pjautinėmis, durtinėmis žaizdomis nugaroje, kakle ir galvoje. Atvykę medikai konstatavo 42-ejų vyro mirtį.

Nedelsiant į pranešimą sureagavę Kauno apskrities policijos pareigūnai, pradėję įtariamųjų paiešką, apie 15.40 valandą sulaikė galimus du įtariamuosius. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Tačiau vėliau pranešta, kad areštinėje galiausiai atsidūrė tik vienas įtariamasis. Antradienio rytą 1978 metais gimęs vyras atvesdintas į Kauno apylinkės teismą. Jame svarstytas kardomosios priemonės paskyrimo klausimas. Prokuroras Darius Jakutis prašo teismo suimti įtariamąjį.

VIDEO: Per popiežiaus vizitą vyro nužudymu įtariamas asmuo jau buvo teistas

„Tyrimas nėra sudėtingas. Nemanau, kad jis ilgai užtruks. Įtariamasis pripažįsta savo kaltę. Neprieštarauja, kad būtų suimtas, suvokia, ką padarė. Laiko neišvengiamu tai, kad bus suimtas“, – 15min po posėdžio teigė prokuroras.

Pasak jo, įtariamasis anksčiau teistas už smurtinį nesunkų nusikaltimą.

Papildyta. Nutartis dėl suėmimo paskelbta antradienį 11.20 valandą.

Kauno apylinkės teismas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti 40-etį kaunietį D.J., kuris įtariamas dėl mobilaus telefono nužudęs vyrą.

„Įtariamasis yra bedarbis, neturi legalaus pragyvenimo šaltinio, yra išsituokęs, todėl galima daryti prielaidą, kad jis Lietuvoje nėra saistomas tampriais šeiminiais, darbiniais bei socialiniais ryšiais, todėl yra pagrindas manyti, kad jis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – nutartyje pažymėjo teisėja Violeta Miceikienė.

Įtarimai D.J. yra pateikti dėl to, kad jis, supykęs dėl iš jo pagrobto mobilaus telefono, peiliu mirtinai sužalojo nukentėjusįjį E.L.

Griežčiausia kardomoji priemonė įtariamajam skirta dar ir todėl, kad jis praeityje buvo teistas už smurtinį nusikaltimą, už kurį teistumas nėra išnykęs ar panaikintas. Teistas įtariamasis D.J. ir užsienio valstybėje – Lenkijoje.

„Visa tai leidžia pagrįstai manyti, kad įtariamojo galimai padarytas nusikaltimas yra neatsitiktinis jo elgesys. Jis linkęs brutaliai smurtauti ir jo veiksmai galimai darosi pavojingesni“, – rašoma teismo nutartyje.

Įtarimai D.J. yra pateikti dėl to, kad jis, supykęs dėl iš jo pagrobto mobilaus telefono, peiliu mirtinai sužalojo nukentėjusįjį E.L. Vyras nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius