Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teismo suolą sės Vilkaviškio rajono savivaldybės skyriaus vedėjas bei jam talkinę trys giminaičiai

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Mindaugas Šaučiūnas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba bei dokumentų klastojimu. Kartu su juo bus teisiami ir dar trys giminaičiai. Du jų darė poveikį liudytojui.
Kauno apygardos prokuratūra
Kauno apygardos prokuratūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, su M.Šaučiūnu artimais giminystės ryšiais susijęs G.Š. kaltinamas bendrininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba bei dokumentų klastojimu. Dar du artimais giminystės ryšiais su M.Š. susiję asmenys – poveikiu liudytojui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis M.Šaučiūnas asmenis, atvykusius į Vilkaviškio rajono savivaldybę dėl pastatų rekonstravimo ar statybos projektų parengimo, pagal išankstinį tarpusavio susitarimą, nukreipdavo pas G.Š., kaip tariamą architektą, kuris už piniginį atlygį, įtariama, galėjo parengti pageidaujamą statybos projektą. M.Šaučiūnas, įtariama, ir pats už atlygį sutikdavo šiems asmenims paruošti projektus.

Manoma, kad siekdamas nuslėpti savo autorystę, M.Šaučiūnas nurodydavo, jog projektų autoriai ir vadovai yra kiti architektai, kurie apie šiuos projektus nieko nežinojo.

Tyrimo duomenimis, už tai kaltinamasis gaudavo pinigus, kurie būdavo perduodami jam tiesiogiai ar pervedant į G.Š. banko sąskaitą.

Tęsdamas nusikalstamą veiką, M.Šaučiūnas, galimai pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, parengtiems suklastotiems projektams raštiškai pritardavo ir išduodavo leidimą.

Tyrimo metu nustatyta, kad su kaltinamuoju M.Šaučiūnu artimais giminystės ryšiais susiję du asmenys, atliekant šį ikiteisminį tyrimą, bandė paveikti liudytoją duoti melagingus parodymus. Jie taip siekė, kad įtariamieji M.Šaučiūnas ir G.Š. išvengtų galimos baudžiamosios atsakomybės už piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą.

Ikiteisminio tyrimo metu M.Šaučiūno atžvilgiu taikyta procesinė prievartos priemonė – laikinas nušalinimas nuo einamų pareigų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

O tas, kad bandė daryti poveikį liudytojui, baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius