-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į užlietą Tatamiškio pievą per gaudynes įlėkusiame „Renault Laguna“ – šeši jaunuoliai

Nuo pasieniečių sprukusios vaikinų su nepilnametėmis merginomis kompanijos automobilis Šilutės rajone įlėkė į užlietą pievą.
Asociatyvinė iliustracija: pasieniečių visureigis prie užlieto kelio
Asociatyvinė iliustracija: pasieniečių visureigis prie užlieto kelio / VSAT archyvo nuotr.

Šilutės rajone, prie sienos su Rusija, VSAT pareigūnai vaikėsi jiems nestojusį automobilį. Gaudynių metu neblaivus vairuotojas, 19-metis šilutiškis, pervažiavo pasieniečių patiestą priverstinio stabdymo juostą ir įlėkė į užlietą pievą. Paaiškėjo, kad mašina iš viso važiavo 6 jaunuoliai.

Ketvirtadienį apie 2 val. nakties VSAT Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečiai Šilutės rajono Šilininkų kaimo ribose, pasienio su Rusija ruože, stabdė įtartiną automobilį „Renault Laguna“. Jo vairuotojas nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui ir dideliu greičiu žvyrkeliu nuvažiavo Rusnės kryptimi. Pasieniečiai jį pradėjo persekioti.

Kartu su neblaiviu 19-mečiu kelių ereliu važiavo Šilutės miesto ir rajono gyventojai – du 18-mečiai, 19-metis bei 15-os ir 17-os merginos. 

Netrukus  gaudynes tęsė  gretimos Vileikių užkardos pasieniečiai, į kurių saugomą ruožą įlėkė „Renault Laguna“ ir kurios vairuotojas nepaisė ir šių pareigūnų nurodymų. Netoli Tatamiškio kaimo pasieniečiai ant kelio paklojo priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį ežį, kurį „Renault Laguna“ pervažiavo. Pradurtomis padangomis vairuotojas dar sugebėjo pavažiuoti apie puskilometrį, kol nesuvaldė automobilio, įvažiavo į užlietą pievą ir sustojo. Nuo stabdymo vietos iki čia yra apie 14 kilometrų, pasakojama VSAT atstovų pranešime.

Atskubėję pasieniečiai automobilyje aptiko šešis asmenis. Paaiškėjo, kad prie vairo buvo 19-metis šilutiškis. Jam vėliau buvo nustatytas 1,15 promilės girtumas. Be to, jis neturi teisės vairuoti. Kartu važiavo Šilutės miesto ir rajono gyventojai – du 18-mečiai, 19-metis bei 15-os ir 17-os merginos. Pastarosios pasienio ruože neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, todėl pasieniečiai dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių joms pradėjo administracinių bylų teisenas.

Vairuotojui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Savo ruožtu už vairavimą neturint tam teisės bei neblaiviam 19-metį šilutiškį baus policijos pareigūnai. Jie laikinam saugojimui išgabeno „Renault Laguna“. Atlikus visus formalumus jaunuoliai buvo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius