-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dukart teistas J.Grikšas raginamas trauktis iš Varėnos tarybos, nes neva įžeidė stebėtoją

Su Lietuvos centro partija į Varėnos rajono tarybą išrinkti Vidas Mikalauskas ir Martynas Katelynas išplatino žiniasklaidai pranešimą apie tai, kad jų politinis oponentas Jaunius Grikšas užpuolė rinkimų stebėtoją. Šie du politikai J.Grikšą ragina trauktis iš tarybos. Policija patvirtino, kad ketvirtadienį incidentas išties užfiksuotas, o su pačiu J.Grikšu 15min susisiekti nepavyko.
Rinkimai Eišiškėse
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Varėnos rajono policijos komisariate yra užfiksuotas ketvirtadienio vakaro įvykis: šalia Varėnos rajono savivaldybės administracijos pastato Vytauto g., stebėtoją (g. 1953 m.) žodžiu užgauliojo trys asmenys. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad išankstinio balsavimo metu, į rajono tarybą išrinktas du kartus teistas Jaunius Grikšas prie savivaldybės užsipuolė taikiai vaikštinėjantį stebėtoją.

„Kartu su šiuo kontroversiškai vertinamu, naujai iškeptu politiku, buvo jo sūnus Kaniavos seniūnijos seniūnas Edvinas Grikšas ir savivaldybės administracijos tarnautojas Nikolajus Lysenkovas“, – rašome šios trijulės politinių oponentų išplatintame pranešime spaudai.

Nors policija nepatvirtino šios informacijos, tikėtina, kad būtent minima trijulė įtariama įžeidinėjusi rinkimų stebėtoją.

„Neturiu jokių komentarų“, – vos išgirdęs, apie ką norima paklausti, 15min pasakė J.Grikšas ir numetė telefono ragelį.

Anot įvykio liudytojų, buvo kilusi grėsmė, kad žodiniai įžeidimai peraugs į smurtą. Beje, J.Grikšo biografijoje puikuojasi du teistumai. 2011 jis nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą (BK 284 str.), o prieš porą metų – už nežymų sveikatos sutrikdymą (BK 140 str.).

„Matydamas atskubančius liudytojus J.Grikšas susitvardė, o su juo kartu buvęs N.Lysenkovas, galimai, norėdamas pakreipti situaciją kita linkme, ėmė garsiai šaukti: „Jis girtas“, ir iškvietė policijos pareigūnus.
Atvykę pareigūnai konstatavo, kad stebėtojas blaivutėlis, alkotesteris rodė tris nulius. Blaivus buvo ir konflikto iniciatorius J.Grikšas“, – rašoma pranešime.

Dėl šio įvykio pareiškimą išplatino naujai išrinktas tarybos narys Martynas Katelynas, kuris teigia, kad „nors įstatymas leidžia teistiems asmenims dalyvauti rajono tarybos rinkimuose, tačiau juos rinkdami turime suvokti ir galimas tokių žmonių patekimo į tarybą pasekmes. Teisto asmens darbas taryboje meta šešėlį ant visų tarybos narių“.

„Jeigu paaiškėtų, kad asmuo su tokia biografija į tarybą pateko grubiai pažeisdamas įstatymus, tai būtų milžiniškas smūgis visiems sąžiningai savo pareigą atlikusiems rinkėjams“, – situaciją komentavo būsimas jauniausias Varėnos rajono tarybos narys M.Katelynas.

Būtent jis, po vakarykščio konflikto Varėnos miesto centre, pareiškimu kreipėsi į Varėnos rajono merą A.Kašėtą, ragindamas prisiimti atsakomybę už jo komiteto kandidato veiksmus, o J.Grikšui pasiūlė atsisakyti mandato, kad šešėlis nekristų ant visos naujai išrinktos rajono tarybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius