Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atkeliavusiam žydui egiptietis bare smogė bokalu per galvą: „Nėra jokio Izraelio!“

Vilniuje turistu iš Izraelio prisistatęs vaikinas gavo bokalu per galvą. „Aš – iš Egipto!“, – savo „argumentą“ jam pateikė aršiai nusiteikęs arabas, kurio dabar ieško ikiteisminį tyrimą dėl šio smurtinio išpuolio pradėję sostinės pareigūnai.
Nukentėjęs Izraelio pilietis
Nukentėjęs Izraelio pilietis / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl smurtinio išpuolio prieš vaikiną, atvykusį iš Izraelio. Žydą užpuolė ne mūsų šalies chuliganai – turistą atakavo radikaliai nusiteikę arabai.

Asmeninio archyvo nuotr./Nukentėjęs Izraelio pilietis
Asmeninio archyvo nuotr./Nukentėjęs Izraelio pilietis

Apie Lietuvoje patirtą nuoskaudą jaunas vyras pasidalijo savajame „Facebook“ profilyje.

Turistui apkarto jau pats pirmas vakaras, praleistas sostinės senamiestyje – tik kitą rytą medikai, susiuvę nukentėjusiajam žaizdas, paleido jį iš ligoninės.

Užpuolimo aplinkybes ir motyvus aiškinasi sostinės pareigūnai. Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min antradienį sužinojo, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas).

Kaip feisbuke paaiškino pats užpultasis, Vilniuje jis įsitikino, kad neapykanta žydams iki šiol egzistuoja. Agresorius, prisistatęs egiptiečiu, smurto griebėsi burnodamas apie politiką.

Suprasti akimirksniu

  • 15min paaiškina: daugelis arabų valstybių nėra patenkintos net paties Izraelio valstybės egzistavimo faktu, nors Egiptas su Izraeliu dar 1979 metais pasirašė istorinę taikos sutartį.
  • Be to, arabams kliūva, jų manymu, palestiniečių diskriminacija – esą Izraelis 1949 metais buvo įkurtas arabų žemėse, kurios šiuo metu, arabų vertinimu, yra okupuotos.

27 metų turistas pasakojo, kad Vilniuje įsikūrė svečių namuose Savičiaus gatvėje, kurio šeimininkų kvietimu nutarė prisijungti prie grupės, surengusios pažintinį turą po senamiesčio barus ir kavines.

Vakarėlio įkarštyje žydas iš vieno naktinio baro (Vilniaus g. 29) išėjo į lauką įkvėpti gryno oro, kur susidūrė su agresyviu vyru (ne iš savo turistų grupės).

„Jis manęs paklausė, iš kur aš atvykau. Kai atsakiau, kad iš Izraelio, jo akys išsiplėtė – vaikinas pareiškė, kad aš iš priešų šalies“, – pasakojo nukentėjęs turistas.

Jis aiškino, kad mes esame okupavę jų žemes. Jis įbedė savo vidurinį pirštą man į veidą, tada griebė už žando.

Jis dar minėjo, kad bandė elgtis diplomatiškai – prasitarė neseniai lankęs Egiptą ir įvertinęs tos šalies grožį. Tačiau agresoriaus tai neatvėsino.

„Maždaug po valandos baro viduje pastebėjau, kad jis seka mane akimis. Netrukus jis priėjo prie manęs ir pareiškė – tu nesi iš Izraelio, nes nėra jokio Izraelio, yra tik Palestina“, – prisiminė žydas.

Buvo akivaizdu, kad agresorius ieško konflikto. „Jis aiškino, kad mes esame okupavę jų žemes. Jis įbedė savo vidurinį pirštą man į veidą, tada griebė už žando. Aš stūmiau jį nuo savęs, kad išlaikyčiau atstumą. Tada priėjo jo bičiulis ir pareiškė, kad liaučiausi smurtauti prieš jo draugą. Tada pirmasis man smogė į veidą. Aš atgal netrenkiau, tik laikiau jį ištiestomis rankomis. Tuomet jis griebė alaus bokalą ir sudaužė jį man į galvą“, – viešai papasakojo sužeistasis.

Baro apsaugininkas palydėjo jį į tualetą, nusiplauti kraujo. Netrukus turistas išvežtas į ligoninę siūti žaizdų. Medikai apie smurtą patyrusį naktinį pacientą nedelsdami informavo budinčius policininkus. Beje, nukentėjusiajam konstatuota ne tik galvos muštinė žaizda, bet ir nosies lūžis.

„Ačiū Dievui, man viskas gerai, aš pasveiksiu. Tik niekada nemaniau, kad man gali nutikti kažkas panašaus – tie du vaikinai užpuolė mane tik dėl to, kad esu Izraelio žydas“, – savo pasisakymą „Facebook“ baigė turistas.

Asmeninio archyvo nuotr./Nukentėjęs Izraelio pilietis
Asmeninio archyvo nuotr./Nukentėjęs Izraelio pilietis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius