-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09 /11:54

Į visuomeninio transporto eismo juostų apsaugą stoję Vilniaus policininkai vos spėjo suktis – pažeidėjų tiek daug, kad ne visus sugebėta sustabdyti

„Mūsų jėgos irgi ribotos. Net nespėjame visų sustabdyti“, – trečiadienio rytą 15min.lt žurnalistui sakė reidą surengę ir visuomeninio transporto juosta važiavusius vairuotojus baudę Vilniaus policijos pareigūnai. Apie šį reidą policija buvo informavusi iš anksto, tačiau nepaisant to, KET pažeidžiančių vairuotojų buvo apstu.
Policijos reidas Vilniuje, Ukmergės g.
Policijos reidas Vilniuje, Ukmergės g. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Vilniaus policija dar antradienį paskelbė apie trečiadienio rytą Ukmergės g., leidžiantis nuo kalno, rengiamą reidą. Kaip pranešė pareigūnai, Kelių patrulių rinktinės pareigūnų užduotis per šį reidą – stebėti leistino greičio, naudojimosi „A“ juosta tvarkos ir kitų KET laikymosi kontrolė.

Kadangi reidas buvo organizuojamas nuo 7.15 val., greitį viršijančių vairuotojus sučiupti šioje vietoje būtų sudėtinga. Gatvę kiekvieną rytą čia kausto transporto grūstis. Kas kita – važiavimas visuomeninio transporto juosta.

Nors apie policijos reidą trečiadienį kas kelias minutes pranešinėjo ir viena sostinėje veikianti radijo stotis, pareigūnai vos spėjo suktis. Vieną po kito A juosta važiuojančius automobilius jie kreipė į šoną ir rašė pažeidimų protokolus.

„Žinojau, kad tokia akcija vyksta. Bet aš nuo kalno pradėjau leistis atvažiavęs iš kitos gatvės (Ozo g. – red. past.). Kaip patekau į A juostą, taip ir likau joje, nes niekas manęs neįleido į judantį srautą. Neįleidžia vairuotojai kitų automobilių, kurie iš šono suka. Lietuvių vairuotojai iš esmės yra labai nekultūringi, kitų jie nenori praleisti“, – su šypsena veide sakė policijai įkliuvęs Baltarusijos pilietis.

Pareigūnai teigia, kad greta vairuotojų, važiuojančių A juosta, jiems įkliuvo ir daugiau pažeidėjų. Tarp jų ir tokie, kurie jau anksčiau buvo pažeidę KET, tačiau vengdavo atvykti į kelių policiją pasiaiškinti.

Reide dalyvavę policininkai atkreipė dėmesį ir į dar vieną aktualią eismo saugumo problema – iki šiol labai daug vaikų vežami ne tam skirtose kėdutėse.  

Prieš pat pietus Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad mažiau nei per pusantros valandos buvo nustatyti 63 Kelių eismo taisyklių 186 punkto pažeidimai – už neleistiną naudojimąsi A juosta. Už tai 63 vairuotojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Be to, keturiems vairuotojams surašyta ir po antrą protokolą, nes du iš jų viršijo leistiną greitį. Vienas vairuotojas neturėjo automobilio privalomojo draudimo, dar vienas vairuotojas mažą vaiką vežė ne specialioje kėdutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius