Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vokietiją, pasinaudoję svetimais dokumentais, mėgino pasprukti keturi gruzinai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Vilniaus bei Kauno autobusų stotyse sulaikė keturis Gruzijos piliečius, Lietuvoje pasiprašiusius prieglobsčio. Paaiškėjo, kad nelaukti sprendimų dėl jo suteikimo nusprendusi ketveriukė į Vokietiją mėgino išvykti pasinaudodama svetimais dokumentais.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį popiet VSAT Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai sostinės autobusų stotyje sulaikė du vyrus, besiruošusius autobusu vykti į Štutgartą.

Patikros metu abu jie pasieniečiams ištiesė 29 ir 40 metų Lietuvos piliečiams išduotas asmens tapatybės korteles. Pirminiais duomenimis, šie dokumentai nėra padirbti, tačiau, manoma, buvo pamesti arba pagrobti iš tikrųjų savininkų.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad sulaikytieji iš tikrųjų yra vienmečiai  32-ejų Gruzijos piliečiai.

Abu gruzinai traukiniu į Lietuvą atvyko šių metų vasario viduryje, pateikė prašymus suteikti jiems prieglobstį ir buvo laikinai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Prieglobsčio besiprašančių asmenų bendrabutyje gyvenantiems užsieniečiams yra suteikiama teisė 24 valandoms išvykti iš URC teritorijos.

Manoma, kad tuo pasinaudoję gruzinai į centrą nusprendė negrįžti, apsirūpino svetimomis asmens tapatybės kortelėmis ir ketino išvykti į Vokietiją.

VSAT duomenimis, kaip ir kur užsieniečiai gavo svetimus dokumentus, aiškinasi dėl šio fakto ikiteisminį tyrimą pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Po apklausos abu gruzinai uždaryti į areštinę.

Tą pačią dieną panašiomis aplinkybėmis du Gruzijos piliečius VSAT pareigūnai sulaikė ir Kauno autobusų stotyje.

Lietuviais bandę apsimesti ir svetimas asmens tapatybės korteles turėję du gruzinai buvo sulaikyti, kuomet maršrutiniu autobusu iš Rygos per Kauną ruošėsi išvykti į Kelną.

Pirminiais duomenimis, abiejų vyrų turėtos asmens tapatybės kortelės, priklausančios 36 ir 39 metų Lietuvos piliečiams, taip pat nėra suklastotos.

Įvykio aplinkybes ėmęsi aiškintis pasieniečiai nustatė, kad į Kelną ketino vykti 28 ir 29 metų Gruzijos piliečiai. Vyrai, kaip ir Vilniuje įkliuvę jų tautiečiai, laikinai gyveno Užsieniečių registracijos centre bei laukė sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo.

Abu užsieniečius šių metų kovo pradžioje VSAT pareigūnai buvo sulaikę Šalčininkų rajone, kur jie neteisėtai perėjo Lietuvos sieną iš Baltarusijos. Gruzinai URC laikinai buvo apgyvendinti teismo sprendimu ir laukė, kol bus išnagrinėti jų prieglobsčio prašymai.

Dėl dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT pareigūnai gruzinus uždarė į areštinę.

Apie prieglobsčio prašytojų sulaikymą taip pat informuoti ir URC dirbantys pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius