Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vokietiją susiruošę nelegalai turėjo suklastotus latviškus pasus

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai sulaikė du, įtariama, nelegalus, maršrutiniu autobusu vykusius į Vokietiją. Abu keliautojai pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotus Latvijos pasus.
Suklastoto latviško paso viršelis
Suklastoto latviško paso viršelis / VSAT nuotr.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė maršrutinį autobusą „Volvo“. Lenkijoje registruotas autobusas iš Vilniaus gabeno keleivius į Štutgartą.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į dviejų tamsaus gymio vyrų pateiktus Latvijos piliečių pasus. Iškart įtarta, kad abu šie dokumentai yra suklastoti – duomenų lapuose pasieniečiai įžvelgė, jog asmenų nuotraukos keistos negamykliniu būdu, skiriasi ir šių lapų įsiuvimas.
Abu keliautojus VSAT pareigūnai iš autobuso išlaipino ir sulaikė.

Apklausų metu neblogai rusiškai kalbantys užsieniečiai prisistatė esantys 27 metų Sirijos ir 21 metų Afganistano piliečiais, tačiau neturėjo jokių dokumentų, patvirtinančių savo tapatybę.

Vilniuje į autobusą įlipę užsieniečiai negalėjo tiksliai nurodyti vietos, kur gyveno iki kelionės. Abu jie turėjo asmeninių daiktų ir kelis šimtus eurų.

Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo juo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abu užsieniečiai dviem paroms uždaryti į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius