-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Tiomkiną nuo administracinės atsakomybės bandžiusio išsukti pareigūno skundas atmestas

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato vyresniojo inspektoriaus Petro Klimavičiaus apeliacinį skundą ir pripažino jį kaltu suklastojus dokumentus ir piktnaudžiavus tarnyba.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pareigūnas į teisėsaugos rankas pateko 2005 metais, kai bandė padėti nuo administracinės atsakomybės išsisukti „Vilniaus brigados" nusikalstamai grupuotei priskiriamam Igoriui Tiomkinui.

2005 metų rugpjūtį sostinės pareigūnai tyrė administracinį pažeidimą, kai I. Tiomkino šuo nubėgo į Antakalnio mikrorajono vieno namo kiemą ir išgąsdino gyventoją bei jos šuniuką. Dėl šio pažeidimo prisipažino ir buvo įspėtas I.Tiomkino draugas, esą šuo ištrūko jam jį vedžiojant.

Vėliau nustatyta, kad šunį vedžiojo pats I.Tiomkinas, o administracinių teisės pažeidimų protokolas buvo suklastotas. Nustatyta, kad tai padarė Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato vyresnysis inspektorius P.Klimavičius.

2007 metų pabaigoje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas P.Klimavičių pripažino kaltu piktnaudžiavus tarnyba ir suklastojus dokumentus. Jam skirta 20 MGL, t.y. 2600 litų bauda ir uždrausta 3 metus dirbti vidaus reikalų sistemoje. I. Tiomkinui skirta 30 MGL, t.y. 3900 litų bauda už padėjimą padaryti nusikaltimą.

Tyrėjas pateikė apeliacinį skundą, tačiau Vilniaus apygardos teismas jį atmetė, teigdamas kad pirmosios instancijos teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, bausmės atitinka nusikalstamų veikų pavojingumą, o P.Klimavičiaus kaltė buvo visiškai įrodyta.

„Kadangi esu šokiruotas tokio teismo sprendimo, nuo komentarų atsisakau", - išgirdęs teismo verdiktą tepasakė tyrėjas.

P.Klimavičiui taip pat teks sumokėti beveik 1800 litų už ekspertizę, kuri buvo atlikta jo noru.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti apskųstas kasacine tvarka Aukščiausiajam Teismui.

Ši byla apeliacinėje instancijoje nagrinėta daugiau nei vienerius metus. I.Tiomkinas į Vilniaus apygardos teismą dėl nuosprendžio nesikreipė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius