Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškodami spirito kontrabandos, aptiko naminės degtinės sandėlį (nuotraukos)

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, pirmadienį ieškodami spirito kontrabandos, Kretingos rajono Kvecių kaime aptiko naminės degtinės sandėlį. Apie 300 litrų „naminės“ garaže laikęs R. B. teigė alkoholį įsigijęs savo reikmėms, o turėtą degtinę gardino ąžuolo žieve ir filtravo aktyvinta anglimi.
Naminės degtinės sandėlis
Naminės degtinės sandėlis / MKT nuotr.
Temos: 2 Degtinė Kretinga

Muitininkai turėjo informacijos, kad viename iš Kvecių kaimo namų gali būti sandėliuojamas nelegalus alkoholis. Manyta, jog ten gali būti nelegalaus lenkiško spirito saugykla.

Apie 14 val. atvykę prie vieno iš Kvecių kaimo namų, muitinės kriminalistai pastebėjo du vyriškius, kurie iš automobilio Mitsubishi Carisma į garažą krovė plastikines talpas.

Pareigūnai netruko išsiaiškinti, jog iš automobilio buvo iškrovinėjamas nelegalus alkoholis – aštuonios plastikinės talpos – iš viso 200 litrų skaidraus skysčio, skleidžiančio specifinį alkoholio kvapą. Tačiau tai buvo ne kontrabandinis spiritas, o naminė degtinė, vadinamoji „samanė“.

Vienas iš vyriškių, R. B., pareigūnams pasisakė esąs namo šeimininkas ir svaigalus pirkęs savo reikmėms. Antrasis vyriškis, R. M., sakėsi esąs šeimininko draugas ir teigė tik padėjęs iškrauti plastikines talpas iš automobilio.

Netrukus muitininkai namo garaže aptiko dar 123 litrus naminės degtinės: rudos spalvos skystis, skleidžiantis alkoholio kvapą, buvo supilstytas į dviejų ir penkių litrų talpos plastikinius butelius.

Greta stovėjo metaliniai bidonai ir aktyvintos anglies maišeliai – R. B. pareigūnams sakėsi kurį laiką degtinėje mirkantis ąžuolo žievės gabaliukus, dėl ko ši ir įgyja rudą spalvą. Po to naminė degtinė buvo filtruojama per aktyvintą anglį, o dar vėliau supilstoma į butelius – šitokiu būdu bandyta pašalinti specifinį naminės degtinės kvapą ir „pagerinti“ jos skonį.

Iš viso name buvo aptikta 323 litrų alkoholio, kaip manoma, naminės degtinės.

MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto, denatūruoto ar techninio etilo alkoholio gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo).

R. B. gresia bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius