Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 21 /15:31

Mįslingai dingusi ir ieškota taksi vairuotoja tiesiog vežė keleivius į Latviją

Dingusia paskelbta ir Lietuvos bei Latvijos policijos intensyviai ieškota taksi vairuotoja Andžela Markevičienė į Latviją vežė du keleivius, jos niekas nebuvo pagrobęs ar sužalojęs.
Kauno policijai perduoti nauji automobiliai
Policijos švyturėliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Moteris dingusi be žinios buvo maždaug 13 valandų. Per tą laiką neveikė nė vienas jos turėtas telefonas, buvo nustojusi veikti ir planšetė su GPS įranga, kuri naudojama taksi paslaugai iškviesti. Po intensyvių paieškų paaiškėjo, kad iš pradžių taksistė keleivius vežė iš Vilniaus į Kauną, paskui klientų pageidavimu pasuko į Latviją.

Vilniuje dingusi pavežėjimo paslaugas teikusi A.Markevičienė ketvirtadienį vairuodama automobilį „Toyota Prius“ sustabdyta Joniškio mieste. 9.44 val. moters vairuojamą automobilį sustabdė vienas iš paiešką atlikusių pareigūnų. Apie dingusiąją Lietuvos policijai informaciją suteikė kolegos iš Latvijos. Pasak Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo Edvardo Šilerio, moteris nustebo, sužinojusi, kodėl sustabdyta.

E.Šileris ketvirtadienį žurnalistams pasakojo, kad trečiadienį po 21 val. į policiją kreipėsi taksi įmonės vadovas. Jis pranešė, kad neaiškiomis aplinkybėmis dingo darbuotoja, ji vežė įtartinai atrodančius klientus.

„Atsižvelgiant į prieš tai buvusias situacijas, tikėjomės blogiausio scenarijaus, buvo ir sraigtasparnis pasitelktas, ir trijų apskričių pareigūnai –Šiaulių, Panevėžio ir Vilniaus. Paieškos operaciją koordinavo Kriminalinės policijos biuras. Dirbo gausios pajėgos, ačiū Dievui, kad viskas laimingai“, – sakė E.Šileris.

Ieškodama dingusios vilnietės, policija peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus, apklausė liudytojus ir t.t.

„Kompleksas priemonių, ką policija paprastai daro dingus žmogui“, – paaiškino E.Šileris.

Policininkai matė, kad automobilis važiuoja, tačiau vairuotoja neatsiliepia. Po kurio laiko signalas dingo. Po visos nakties paieškų nustatyta, kad mašina išvažiavo į Latviją.

Lietuvos ir Latvijos policininkams pasidalijus informacija, moteris atsirado gyva ir sveika.

Ji į kaimyninę valstybę išvažiavo nepranešusi artimiesiems.

Policija teigia, kad ši paieška buvo savotiška treniruotė ir žada ateityje, atsitikus panašiai situacijai, ieškoti dingusiųjų. E.Šileris džiaugėsi operatyviu ir pilietišku įmonės vadovo pranešimu, kad apie įtarimus pareigūnams pranešta nedelsiant.

„Tai mūsų kasdienis darbas“, – sakė E.Šileris.

Į pagalbą buvo pasitelkti ir Latvijos policijos pareigūnai iš Jelgavos ir Bauskės, į orą pakeltas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, kuris žvalgo teritoriją iš oro, dėl dingusios moters buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius