Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškomas Vilniuje iš psichiatrinės pasišalinęs čečėnas: „Iššoko su pižama, basas“

Prieš keletą dienų specifinės medikų globos prireikė pabėgėliui iš Čečėnijos, pastaruoju metu apgyvendintam Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje. Vis dėlto gydymo procesą sujaukė 26 metų paciento pabėgimas – iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės pasišalinusio užsieniečio dabar ieško policija.
Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė
Asociatyvi iliustracija: Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Policijos departamento fiksuotais duomenimis, gruodžio 29 d. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas Vilniaus psichiatrijos ligoninės gydytojos pranešimas, kad tą trečiadienio rytą apie 6 val. 50 min. Vilniuje, Parko g. (Naujosios Vilnios sen.), pastebėta, jog iš ligoninės pasišalino ligonis (g. 1995 m.).

Medikai turėjo galimybę nustatyti ir beveik tikslų paciento dingimo laiką: tai vyko naktį iš antradienio į trečiadienį, apie 1 val. 20 min.

Anot gerai informuoto 15min šaltinio, paciento pabėgimo, atsižvelgiant į pastaruoju naktų lietuviškos žiemos sąlygas, būta ekstremalaus: „Jis pabėgo iššokęs pro langą su pižama, basas.“

Duomenų, kad bėglys būtų surastas, kol kas nėra, visuomenės pagalbos kol kas neprašoma.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) patarėjas Giedrius Mišutis 15min patvirtino, kad apie šį atvejį pasieniečiams ir URC administracijai yra žinoma.

Pasak G.Mišučio, Pabradėje laikinai teisėtai yra įsikūrę šimtai užsieniečių, tad natūralu, kad ne visais atvejais medicinos pagalba jiems gali būti suteikta Centre – kartais sunegalavusiuosius tenka pristatyti į specializuotas įstaigas. „Čia įprasta praktika“, – pabrėžė VSAT patarėjas G.Mišutis.

Anot pašnekovo, į gydymo įstaigą sostinės Naujosios Vilnios rajone patekęs užsienietis URC patalpose niekam nepakenkė, žalos nepadarė, pavojingas nebuvo.

VSAT atstovas spaudai ketvirtadienio vakarą neturėjo duomenų, kad pareigūnai paieškos operaciją jau būtų įvykdę. Apie tai, kad yra reikalinga visuomenės pagalba, policijos atstovai žiniasklaidai iki šios taip pat nėra pranešę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius