-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignalinos komisaro pavaldiniai savo vadovo sūnų iš „įtariamojo“ pavertė „liudytoju“

Neteisėtas laisvės atėmimas, sveikatos sutrikdymas ir vagystė. Tuo yra įtariami 3 vyrai, kurie praėjusių metų rudenį Ignalinoje, kaip įtariama, sumušė ir įgrūdę į automobilio bagažinę pagrobė, o vėliau dar ir apiplėšė vilnietį Kęstutį Naujokaitį. Įvykį ėmę tirti Ignalinos komisariato tyrėjai nustatė ir apklausė keturis įtariamuosius. Netrukus vienas jų tapo „liudytoju“. Tai Kristupas Šidlauskas. Jis yra Ignalinos komisariato vadovo Dainiaus Šidlausko sūnus.
Kristupas iš Dainius Šidlauskai
Kristupas ir Dainius Šidlauskai / Facebook.com
Temos: 2 Policija Ignalina

Sumušė ir įgrūdo į bagažinę

Praėjusių metų rugsėjo 6-ąją vilnietis Kęstutis Naujokaitis atmins dar ilgai. Tą dieną jis su draugu linksminosi netoli Ignalinos esančiame klube „BBQ akademija“. Paryčiais, klubui užsidarius lauke kilo konfliktas tarp dviejų kompanijų. Dėl ko jis kilo ir kas kaltas – sunku dabar jau atsakyti. Tačiau jo atomazga buvo neįprasta.

Su vilniečiu sukonfliktavusi kompanija greitai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Sumuštą Kęstutį vyrai įkišo į automobilio bagažinę ir jį išsivežė. Vilnietis gulėdamas aklinoje tamsoje dar bandė kviestis pagalbą skambindamas telefonu, tačiau dėl baimės jam nepavyko surinkti pagalbos telefono numerio. Policiją iškvietė šalia baro likęs draugas.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Kavinė „BBQ akademija“
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Kavinė „BBQ akademija“

Vilnietį „į mišką“ vežė keturi vyrai. Tačiau Kęstutis atsidūrė ne miške, o Ignalinos paplūdimyje. Kaip vėliau jis pats prisiminė – čia iš jo atėmė piniginę, tačiau paliko telefoną, prigąsdino ir paliko gulėti. Vėliau medikai nustatė žandikaulio ir nosies lūžius, smegenų sukrėtimą. Policija tai įvertino kaip nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Tarp pagrobėjų – policijos komisaro sūnus

Kęstutį sumušusioje ir pagrobusioje keturių asmenų kompanijoje buvo ir Ignalinos komisariato vadovo Dainiaus Šidlausko sūnus Kristupas.

Pareigūnai netrukus nustatė visus gaujos narius. Kai kurie – jau turėję problemų su teisėsauga. Vienas jų prieš keletą metų jau buvo apkaltintas pagrobimu. Tiesa, tada boksininkas pagrobė merginą.

Kęstutį sumušusioje ir pagrobusioje keturių asmenų kompanijoje buvo ir Ignalinos komisariato vadovo Dainiaus Šidlausko sūnus Kristupas. Kaip ir jo tėvas, aštuoniolikmetis gimnazistas užsiima koviniu sportu.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Ignalinos miesto paplūdimys
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Ignalinos miesto paplūdimys

Vietiniai gyventojai, išgirdę apie šią kompaniją, pasako ją puikiai žiną, tačiau nieko nenorintys daugiau pasakoti, nes tiesiog bijo.

Pavaldiniai nusprendė, kad viršininko sūnus nekaltas

Ikiteisminį tyrimą atlikti ėmėsi ne kas kitas, o Ignalinos policijos vadovo pavaldiniai. Netrukus komisariato tyrėjas vienam iš keturių asmenų panaikino įtarimus.

Turbūt nesunku nuspėti, kad įtarimai panaikinti buvo būtent Kristupui Šidlauskui – tyrėjo viršininko sūnui.

15min buvo paaiškinta, kad pirminėje  ikiteisminio tyrimo stadijoje apklausus liudytojus, įtariamuosius ir įvertinus kitus duomenis byloje nebuvo surinkta  jokių duomenų, kurių pagrindu  K.Šidlauskui  turėtų būti įteiktas pranešimas apie įtarimą. Nors, pasak nukentėjusio vilniečio, jį mušė ir pagrobė keturi asmenys.

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Ignalinos komisariatas
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Ignalinos komisariatas

Sprendimas paprastas ir kartu – toliaregiškas. Mat jeigu komisaro sūnus turėtų „įtariamojo“ statusą – šį ikiteisminį tyrimą tirti tektų perduoti kitam komisariatui. Dabartinėje situacijoje „liudytojo“ statusas leido toliau tyrimą dėl galimo sūnaus nusikaltimo atlikti tėvo vadovaujamame komisariate.

Prokuroras sako, kad nežinojo, o tėvas komisaras nemato nieko blogo

Ikiteisminį tyrimą kuravęs tuometinis Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Linas Latoža 15min  teigė, kad tuo metu jis nežinojo aplinkybės, kad Kristupas Šidlauskas yra Ignalinos komisariato vadovo Dainiaus Šidlausko sūnus. Todėl tyrimas ir nebuvo perduotas kitam komisariatui. 

Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Kęstutis Naujokaitis
Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr./Nukentėjęs Kęstutis Naujokaitis

Pats Ignalinos komisariato vadovas D.Šidlauskas, atsakydamas į 15min klausimus, teigė, jog žinojo, jog jo pavaldiniai atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinamas ir jo sūnus.

Tačiau, pasak komisaro, jo sūnus tik „matė įvykį“. Nors nukentėjusysis tvirtina, kad jis dalyvavo muštynėse ir buvo jį pagrobusiame automobilyje kartu su kitais įtariamaisiais. „Manau, kad paliudijus šeimos nariui įvykio aplinkybes, nėra pagrindo perduoti tyrimą kitai įstaigai“, – teigė Ignalinos policijai vadovaujantis  pareigūnas.

D.Šidlauskas teigia niekaip nebandęs paveikti tyrimo.

D.Šidlauskas teigia niekaip nebandęs paveikti tyrimo ir net dėl šio atvejo konsultavęsis su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) darbuotojais dėl viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto. Nei konsultacijų laiko, nei VTEK atsakymo komisaras savo atsakyme nepateikė.

Tyrimą perkėlė tik po skundų

Ikiteisminis tyrimas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius (nesunkus sveikatos sutrikdymas, neteisėtas laisvės atėmimas ir vagystė) buvo pradėtas praėjusių metų rugsėjo 6 dieną Ignalinos komisariate.

Čia jis tęsėsi daugiau kaip du mėnesius ir tik po nukentėjusiojo skundų Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Vytauto Vaiškūno nurodymu lapkričio 10 d. perduotas atlikti Zarasų rajono policijos komisariato tyrėjams.

Policijos departamento Imuniteto valdyba, apie šį atvejį sužinojusi iš 15min žurnalistų, surinko pirminę informaciją. Praėjusių metų pabaigoje buvo nuspręsta pradėti tarnybinį Ignalinos komisaro D.Šidlausko patikrinimą. Jį šiuo metu atlieka Utenos apskrities policijos Imuniteto skyriaus pareigūnai. Jo metu bus siekiama išsiaiškinti, ar rajono policijos vadovas nepažeidė įstatymų ar teisės aktų.

Taip pat buvo atliktas ir vidinis tyrimas. Jo metu surinkta medžiaga bus perduota Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai. Ji turės nuspręsti, ar pareigūnas nesupainiojo viešų ir privačių interesų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius